18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Tatbikat gerçeğini aratmadı

OKULDA TATBİKAT

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi 75. Yıl Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrencilerde afet bilinci oluşturmak için tatbikat düzenlendi

Okul idaresi ile Afet ve Acil durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikatta, deprem, yangın veya hava taarruzunda öğrencilerin nasıl hareket etmesi gerektiği anlatıldı.

Sinevizyon eşliğinde öğrencilere detaylı bilgilerin de aktarıldığı tatbikatta konuşan Okul Müdürü Adem Yakar, “Olası bu eylemlerde öğrencilerimizin emniyetli bir şekilde tahliyelerini sağladık. Tüm bunların nasıl yapılması gerektiğini sinevizyon gösterimi ile anlatmaya çalıştık. Uygulama sırasından öğrencilerimizin ve bizlerin noksanları neyse onları gözden geçireceğiz. Uyguladığımız tatbikat ve izlettirdiğimiz sinevizyondan öğrencilerimizin belleklerinde bir şeyler kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü şube müdürü Murat Sak ise toplumda doğal afetlere karşı duyarlı olma bilinci sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Sak, “Amacımız, afetlerin öncesinde alınması gereken tedbirler konusunda vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak, afet olması durumunda yapılacakları anlatmak, vatandaşlarımızın olası doğal afetlere karşı uyarmaktır. Yani kısacası afetlere karşı bilinçli bir toplum hedefliyoruz” dedi.

OKULDA TATBİKAT
OKULDA TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 12:21:01
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 14:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?