20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Terör operasyonuna 5 gözaltı

OSMANİYE'DE TERÖR OPERASYONU

Osmaniye ve Gaziantep'te PKK terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik operasyonda aralarında bir siyasi partinin merkez ilçe teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu 5 kişi yakalandı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından il merkezinde PKK terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda beş kişi yakalandı.

Şahısların ikametgahlarında ve üzerlerinde yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve şarjör, 44 adet 9 mm fişek, dizüstü bilgisayar, 57 adet bilgisayar sarf malzemesi, 4 adet cep telefonu, 6 adet sim kartı, hafıza kartı, 4 adet değişik içerikli sözde PKK terör örgütü elebaşının ismini taşıyan yasak yayınlar ve örgütsel dokümanlar ile 2 bin 333 adet piyasaya sürülmeye hazır gümrük kaçağı çeşitli oto yedek parçası ele geçirildi. Malzemelerin toplam değerinin tahminen 300 bin TL olduğu bildirildi. Ayrıca

ele geçirilen döküman ve CD'lerin bazılarında, PKK terör örgütünü ve elebaşını övücü mahiyette propaganda amaçlı hazırlanmış görüntülerin yer aldığı belirtildi.

Soruşturma sırasında aynı siyasi partinin başka bir merkez ilçe teşkilat yöneticisinin, Gaziantep'de elektrikçi olarak çalışan bazı şahıslarla irtibatlı olduğu ve kaçak elektrik işi ile uğraştıkları, bu suretle devleti zarara uğrattıkları tespit edildi. Bunun üzerine Osmaniye'de 14, Gaziantep'te 3 olmak üzere toplam 17 adrese TEDAŞ İl Müdürlükleri ile birlikte eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 23 adet düzenekleri değiştirilmiş elektrik sayaçları ele geçirildi. Elektrik sayaçlarının yapılan

teknik incelemesinde, sayaçların üzerlerindeki düzeneklerin değiştirilmek suretiyle elektrik sarfiyatını yüzde 80-85 oranında eksik kaydettiği tespit edildi. Şüphelilerin konut tipi elektrik sayaçlarını 200-250 TL'ye, iş yeri elektrik sayaçlarını 400-600 TL arasında monte ettikleri, bu yöntemle kurumu ve devleti maddi zarara uğrattıkları anlaşıldı.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi ile birlikte Gaziantep'te yakalanan S.K. adlı şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OSMANİYE'DE TERÖR OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 16:18:03
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 23:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?