18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Teröre pompalı tüfekli protesto

Osmaniye'de bir emekli öğretmen, elinde pompalı tüfekle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nu trafiğe kapatarak, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terörist saldırıyı protesto etti. Eylem nedeniyle otoyol bir süre trafiğe kapanırken, emekli öğretmene eşi de Türk bayrağı ile destek verdi.

Terörü ve terör saldırılarına duyarsızlığı protesto etmek için sabah saatlerinde TAG Otoyolu'na gelen emekli öğretmen Abdurrahman Develioğlu (48), elindeki pompalı tüfekle yoldan geçen araçları durdurdu. Araçlarda bulunan yolcuların inmesini isteyen Develioğlu, havaya ateş açmaya başladı. Yolcuların inmesinin ardından sürücülere ve yolculara "Kahrolsun PKK" sloganları attıran emekli öğretmen, polisleri de yanına gelmemeleri için tehdit etti. Develioğlu, "Bu millet tavuk olmuş. Ben de dağlara çıkacağım. PKK gibi milis kuracağım. Barzani'nin sarayını başına yıkamayan hükümeti de protesto ediyorum" dedi.

Emekli öğretmenin eşi Nurhayat Develioğlu (38) da, elindeki Türk Bayrağı ile slogan atarak eşine destek verdi.
Elinde pompalı tüfekle çevreye tehdit yağdıran emekli öğretmenin eylemi yaklaşık yarım saat sürdü. Develioğlu, eylem boyunca polisler tarafından eylemden vazgeçmesi için ikna edilmeye çalışılırken, TAG Otoyolu ile Osmaniye-Kadirli karayolu bu sırada trafiğe kapatıldı. Osmaniye Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Önsoy tarafından ikna edilen eylemci, elindeki tüfeği polislere vererek teslim oldu. Eylemcinin ikna edilmesinin ardından TAG Otoyolu ve karayolu trafiğe açıldı.

Bu arada, çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarıyla eylemciye destek verdi. Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, eylemin sona ermesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hepimizin evladı şehit olabilir. Hepimiz birer şehit adayıyız. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemde her vatandaşın olaylara sorumluluk içerisinde yaklaşması ve aklı selim hareket etmesi gerekiyor. Olaylar karşısında sağduyulu olmalıyız. Heyecanla, kontrolsüz güçle bir yere varabilmemiz mümkün değil. Tabii ki vatandaş protesto gösterisi yapacaktır. Vatandaşımız inisiyatifini ortaya koyacak ve desteğini verecektir. Ancak bunu kanuna uygun olmayan, üstelik kamu düzenini bozabilecek şekilde ortaya koyması son derece yanlıştır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 14:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman kara IP: 88.254.234.xxx Tarih : 29.10.2007 17:08:48

aslında yanlıs bir durum cozum yolu bu olsa hepımız yol keselım ama olayı baska yollarla aramalıyıs bence herkese slmlar osmanıyenın guzude ınsanları sızlerı sevıyorum ve tabıkı osmanıye yıde aeo........