19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

TFF başkanı Özgener Osmaniye'de

TFF BAŞKANI ÖZGENER OSMANİYE'DE

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı ziyaret etti. Özgener, 22 amatör futbol kulübüne de malzeme yardımı yaptı.

Mahmut Özgener, beraberinde TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve Amatörlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda ASKF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Baykan ile birlikte Osmaniye'ye gelerek Vali Celalettin Cerrah'ı ziyaret etti. Cerrah, Özgener ve beraberindekileri valilik önünde karşıladı. Telefon ile çağırdığı Özgener'e davetini kırmayıp geldiği için teşekkür eden Cerrah, "TFF Başkanı, sadece sporun başkanı değil, gerçekten sporu sevdiği için başkanlık yapıyor. Bunu da bir telefonla buraya

gelmesinden ve amatör kulüplere malzeme yardımı yapmasından gösterdi. Futbolun gelişmesi için amatör takımlara önem verilmesi lazım. Futbolumuzun alt yapısını onlar oluşturmaktadır. Onları güçlendirelim ki, futbolumuz ve dolayısıyla milli takımımız da güçlensin. Diğer yandan İstanbul'daki dostluğumuzu Osmaniye'de devam ettirmiş oldu. Ben kendisine ve diğer misafirlerimize Osmaniye'ye geldikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Osmaniye'de spora katkıda bulunma vesilesi nedeniyle Vali cerrah'a teşekkür eden Mahmut Özgener ise, şunları söyledi:

"Biz amatör kulüplere ayrı bir değer veriyoruz. Amatör kulüpler futbolun temelini oluşturuyor. Ülke çapında yaklaşık 5 bin amatör kulübümüz var. Bu kulüplerimize özellikle son iki senede artan miktarlarda yardımlarda bulunduk. Bundan da onlara verdiğimiz önemi görebilirsiniz. Sayın valimizin de İstanbul'da olduğu gibi burada yaptıkları da futbolumuzun gelişmesine mutlaka katkıda bulunacaktır. Buna hiç şüphemiz yok. Biz her zaman onun emrindeyiz."

Özgener, basın mensuplarının futbol milli takım hocalığına kimin getirileceği ile ilgili soruya ise; "Bu soru her zaman soruluyor. Hocayı buluncaya kadar da sorulacak. Tabi biz bu konuda acele etmiyoruz. Acele etmiyoruz derken geç kalmak da istemiyoruz. çünkü bu konuda yapacağımız seçim önemli seçim, vereceğimiz karar da önemli bir karar olacak. Bu konuda titiz davranıyoruz ve en doğru ismi getirmek için çalışıyoruz. Bir sürü isim yazılıyor ancak bugüne kadar biz bu yazılan isimlerin hiçbiri ile

görüşmedik. Yönetim kurulunda alınacak karar ile teknik direktörümüzü belirleyeceğiz. Bu konuda biraz sabırlı olmak lazım" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun domuz gribi tehlikesi nedeniyle maçların ertelenmesinin söz konusu olup olmadığını sorması üzerine Özgener, bu konunun çok hassas bir konu olduğunu ve yakından takip ettiklerini belirterek, "Bugün itibariyle futbol oynanmasını engel teşkil edecek bir sorunla henüz karşılaşmadık. Ancak bir sorunla karşılaştığımız takdirde tabii ki gerekli tedbirleri alırız. Şuan için maçların ertelenmesi söz konusu değil" diye konuştu.

Osmaniye'nin bir profesyonel futbol takımının olmadığı ve bu konuda sıkıntı çekildiği yönündeki soruya ise Amatörlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan cevap verdi. Türkiye'de 25 ilin profesyonel futbol takımının olmadığını ifade eden Baykan, TFF olarak Deplasmanlı Kriterli Amatör Lig kurulacağını ve önümüzdeki sene yaklaşık 160 takımın mücadele edeceği ligin başlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Cerrah, Özgener'e Osmaniye Yerfıstığı ve yine Osmaniye'nin meşhur el dokuması Karatepe Kilimi hediye etti. Cerrah, Özgener ve beraberindekiler daha sonra Osmaniye Spor Salonunda düzenlenen malzeme dağıtım törenine katıldılar. Özgener, burada toplam 22 amatör kulübe 18'er adet eşofman, 18'er adet krampon, 2'şer adet maç topu ve 8'er adet antrenman topu verdi. Özgener ayrıca geçen senenin amatör liglerdeki şampiyon kulüplerine kupalarını da verdi. Vali Cerrah ve Özgener'e burada da çeşitli plaketler verildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 18:18:01
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 18:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?