17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

THK, 19 bin 975 deri topladı

THK, OSMANİYE’DE 19 BİN 975 DERİ TOPLADI

Kurban Bayramı'nda kurban derilerini toplamakta tek yetkili kurum olan Türk Hava Kurumu’na (THK), Osmaniye il genelinde 19 bin 975 adet deri bağışlandı. Düziçi ilçesi toplam 6 bin 112 deri bağışı ile birinci oldu. Türk Hava Kurumu, bu yıl kurban derilerinden elde edilecek geliri, orman yangınlarını söndürme uçağı alımında kullanacak.

THK Osmaniye Şubesi Saymanı Ali Yıldızgöz, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’nın bitimi ile birlikte il merkezi ve ilçelerinde toplanan kurban derilerinin sayımının tamamlandığını bildirdi. Yıldızgöz, “Osmaniye merkezde 3 bin 618 adet küçükbaş, Kadirli ilçesinde 4 bin 835 adet küçükbaş ve 4 adet büyükbaş, Düziçi ilçesinde 6 bin 98 adet küçükbaş ve 14 adet büyükbaş, Sumbas ilçesinde 1932 adet küçükbaş ve 5 adet büyükbaş, Bahçe ilçesinde 1.745 adet küçükbaş, Toprakkale ilçesinde 1.056 adet küçükbaş, Hasanbeyli ilçesinde 664 adet küçükbaş ve 4 adet büyükbaş olmak üzere toplamda 19 bin 975 adet kurban derisi bağışı yapılmıştır” dedi.

Geçtiğimiz seneye göre kurban derisi bağışında pek fazla değişiklik olmadığını da vurgulayan Yıldızgöz, şunları söyledi: “Geçen sene de hemen hemen aynı miktarda kurban derisi bağışı yapılmıştı. Bağışlanan kurban derilerinden elde edilen gelirin sadece yüzde 40’ı THK’na kalıyor. Geriye kalanın yüzde 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, yüzde 4’ü Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 3’ü Diyanet Vakfı’na, yüzde 3’ü de Türk Kızılayı’na veriliyor. Yani kurban derilerinden elde edilen gelirin tamamı THK’na kalmıyor. Diğer hayır kurumlarına da gidiyor.”

THK’nın bu sene “Bir deri, bir su damlası” sloganı ile bağışlanan kurban derilerinden elde edilecek gelir ile orman yangınlarını söndürme uçağı alacağını da ifade eden Yıldızgöz, “Kurumumuzun her yıl Et ve Balık Kurumu’nun iş birliğiyle gerçekleştirdiği vekaleten kurban kesimi, bu sene de yapılmıştır. Bu kurbanların etleri de yine Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma haline getirilip, kutulanacaktır. Bu kavurmalar da daha sonra yine kurumumuz tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 15:23:03
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 15:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?