19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

THK'dan yoksullara kavurma

Türk Hava Kurumu (THK) Osmaniye Şubesi tarafından Kurban Bayramı'nda vekaleten kesilen kurbanların etlerinden yaptırılan kavurma paketleri, yoksul vatandaşlara dağıtıldı.

THK Osmaniye Şube Başkanı Uğur Poyraz, "THK tarafından geçen sene Kurban Bayramı'nda vekalet yoluyla kesilen kurbanların etlerinden Et ve Balık Kurumu tarafından yapılan konserve kavurmalar, THK Genel Başkanlığı tarafından şubeler aracılığıyla yardıma muhtaç ailelere dağıtılıyor. Osmaniye'ye gönderilen 300 kilo konserve kavurmalar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Sağduyulu halkımıza kurumumuza yaptığı deri ve fitre-zekat bağışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yardımlar onlara hizmet olarak geri
dönüyor. Aynı zamanda dağıttığımız bu kavurmalar ile bir kez daha hayır işlemiş oluyorlar" dedi.

Uğur Poyraz, yapılan bağışlar ile ilgili olarak; "THK, kurulduğu tarihten bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler ile kuruluş amacını en iyi şekilde gerçekleştirmiştir. Ayrıca halkımızdan aldığı güvenle Türk Hava Kurumu'na kanunla sosyal bir görev olarak, fitre-zekat ve kurban derisi toplama yetkisi verilmiştir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu doğrultusunda toplanan bu yardımların yüzde 50'si kendi il ve ilçesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilerek yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç
kişilere Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılmaktadır.

Yüzde 4'ü Kızılay Derneğine, yüzde 3'ü Türkiye Diyanet Vakfına, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmekte, yüzde 40'ı ise Türk Hava Kurumu'na kalmaktadır. THK, yüzde 40'ı ile 1986 yılından bugüne kadar orman yangınlarını söndürüyor, şubeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlara sosyal yardımda bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri personeline paraşüt ve planör eğitimi veriyor, Türk Hava Yolları'na pilot yetiştiriyor ve gençlerimize havacılık kursları düzenliyor" şeklinde konuştu.

THK Osmaniye Şubesi Müdürü Ali Yıldızgöz de, 300 kilo kavurmanın 200 kilosunun Hasanbeyli ilçesine, 100 kilosunun da Osmaniye merkez ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldığını söyledi. Şubede düzenlenen törende kurbanlık kavurmalar, yönetim kurulu üyesi Ahmet Arslan ile diğer yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kavurmalarını alan vatandaşlar da Türk Hava Kurumu yetkililerine teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 16:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?