19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Timsal Karabekir ağlattı

TİMSAL KARABEKİR AĞLATTI

Milli Mücadele kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, babasının dilinden milli mücadeleyi anlattı. Sözde Ermeni Soykırımı için özür kampanyaları başlatanları eleştiren Yıldıran, “Sözde aydınların başlattığı özür kampanyaları ecdadımıza hakarettir” dedi.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kazım Karabekir’in Ağzından Atatürk ve Cumhuriyet Konulu konferans düzenlendi. Cebeli Bereket Kültür Merkezi’ndeki konferansa katılan Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, milli mücadelede yaşanan zorlukları anlattı.

Babasının anılarından kesitler sunduğu konuşmasında duygulu anlar yaşatan Yıldıran, Karabekir Paşa’nın her zaman Mustafa Kemal’in emrinde olduğunu söyledi. Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Kazım Karabekir ve daha bir çok değerli şahsiyetin Türk Milleti’nin kurtulması için insanüstü bir çaba gösterdiğini belirten Timsal Karabekir Yıldıran, son zamanlarda sözde Ermeni Soykırımı iddialarını destekler biçimde özür kampanyaları Karabekir’i ve Osmanlı tarihini tanımadıklarını ifade etti.Yıldıran, şöyle konuştu:

“Sözde aydınların başlatmış oldukları özür kampanyaları açıkça söylemek gerekirse ecdadımıza hakarettir. Zorunlu göçün en büyük sebebi emperyalist devletlerin millet-i sadıka olarak bildiğimiz Ermenileri kışkırtmalarından ibarettir. Kaldı ki Osmanlı Devleti zorunlu göç nedeniyle göç konvoylarında çocuklar için süt vermiş ve her kafileye bir doktor görevlendirmiştir. Şimdi size soruyorum, bu nasıl bir soykırımdır. Nazi Almanya’sı Yahudileri ölüm kamplarına gönderirken siz şefkat timsali sayılabilecek bir milletin evlatlarını nasıl soykırımla suçlarsınız. Bizim dışımızdaki devletler konu ile ilgili arşivlerini açmıyorlar, korkuyorlar. Bizim arşivlerimizde her şey apaçık ortada. O arşivler açıldığında bu iddiaların hepsi çürüyecektir.”

Karabekir’in anılarında Ermeni katliamını anlatan Yıldıran, “Babam Erzurum’a yaklaştığında kendisini bekleyenleri görüyor, seviniyor. Hep gülüyorlar ve neşe içerisindeler diye aklından geçirirken, donuk ifadelerle kendisine bakmakta olanların kazığa geçirilmiş Türkler olduğunu fark ediyor ve ‘Allah hiçbir göze benim gördüklerimi göstermesin’ dedi. Şimdi soruyorum soykırımı kim yapmıştır?” diye konuştu.

Karabekir’in çocuk ve çocuk eğitimi üzerine 1919 yılında yaptığı çalışmaları da slayt gösterisi eşliğinde izleyicilerle paylaştı. Kazım Karabekir Paşa Vakfı ile eğitim ve kültür çalışmalarına devam ettiklerini belirten Yıldıran, 1919 yılında Kazım Karabekir’in açtığı okulda bestelenen Hürriyet Marşı’nın kaydını izleyicilere dinletti.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise Kazım Karabekir’in anılarını kızından dinlemenin kendilerine büyük mutluluk verdiğini dile getirdi. Yeni yetişen gençlerin tarihini çok iyi bilmesi gerektiğine dikkat çeken Cerrah, “Geçmişini bilmeyenin geleceğine sahip çıkması mümkün değildir. Gençlerimiz mutlaka tarihlerini okusunlar, tarihlerine sahip çıksınlar” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Vali Cerrah, Garnizon Komutanı Osman Erkol ve Belediye Başkanı Kadir Kara Yıldıran’a plaket ve çeşitli hediyeler sundu.

TİMSAL KARABEKİR AĞLATTI
TİMSAL KARABEKİR AĞLATTI
TİMSAL KARABEKİR AĞLATTI
TİMSAL KARABEKİR AĞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 13:32:00
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 19:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?