18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

'Tina' affetmedi!

Doğu illerinden temin ettikleri esrarı, kahve poşetleri içerisinde turistik bölgelere sevk etmeye çalışan 2 kişi, narkotik köpeği Tina’ya takıldı.

Narkotik köpeklerinin kokuyu alamaması için Türk kahvesinin içinde streç film ve naylon poşete sarılan 10 kilo 765 gram esrar Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonla ele geçirildi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin, uyuşturucu madde ticaretine yönelik yaptığı çalışmalar sürüyor. Doğu illerinden temin edilen uyuşturucu maddelerin Osmaniye güzergahı kullanılarak batıya sevk edileceği bilgisini alan Narkotik Polisi, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoban yolu üçerinde uygulama yaptı.

Polisin yaptığı çalışmada durdurulan bir araç narkotik köpeği Tina’nın katılımıyla arandı. Yapılan arama neticesinde aracın ön ve arka tampon iç kısımlarına zulalanmış 10 kilo 765 gram uyuşturucu toz esrar ele geçirildi. Araçta bulunan 2 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ardından yapılan incelemede, narkotik köpeklerinin koku almasının önüne geçmek için esrarın Türk kahvesi, streç film ve naylon poşet ile üç kat sarılarak ambalajlandığı belirlendi.

Olayla ilgili yakalanan 2 zanlının yapılan GBT sorgulamasında bir şahsın uyuşturucu madde suçundan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçuyla hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte adli mercilere sevk edilen zanlılar tutuklandı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Tüm dünyaca insanlık suçu olarak kabul edilen uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı mücadelemiz, halkımızın huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam edilecektir.” denildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe 14:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?