19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Toprakkale yolu bulvar olacak

TOPRAKKALE YOLU BULVAR HALİNE GETİRİLİYOR

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye'nin en büyük sorunlarının başında geldiği ulaşım sorunu çözmek için göreve geldikten sonra yeni yol açma çalışmalarının yanı sıra ihtiyaca cevap vermeyen ve önem arz eden yolarda genişletme ve yenileme çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Kara, bu çalışmalar dahilinde Toprakkale ilçesine bağlantı sağlayan Musa Şahin Bulvarı Sanayi Kavşağı ile Asri Mezarlık arasında kalan 1 kilo metre uzunluğundaki yolda genişletme çalışmaları yapılarak yol genişliği 20 metreye çıkarılmasının ardından geçtiğimiz hafta itibariyle yol yapım çalışmalarına başlandığını söyledi.Kara, ayrıca bu alanda yeni yapılacak bulvara paralel olarak Galericiler sitesinin kullanabileceği asfalt yol da yapılacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz ilk günden, bugüne kadar önem vermiş olduğumuz projelerimizden olan ulaşım planlamamız çerçevesinde bölünmüş yol olarak yapmayı planladığımız Toprakkale yolunda çalışmalara başladık. Buranın önce altyapısını yaptık şimdi ise üstyapı olarak asfalt kaplama çalışmalarını yapıyoruz. Burası başta Toprakkale ilçemiz olmak üzere, Galericiler Sitesi, Şirinevler Mahallesi, Asri Mezarlık, arsasını kamulaştırma çalışmalarına başladığımız yeni hal kompleksi gibi önemli yerlere ulaşımı sağlaması açısından önemli bir taşıyıcı yoldur. Şehrimizin girişini bir bulvar haline getirerek güzelleştirmek istiyoruz, hem de şehre yakışır bir bulvar kazandırmak istiyoruz.”

Toprakkale yolu üzerinde yapılan altyapı ve asfalt kaplama çalışmalarında modern bir sistem kullandıklarını belirten Başkan Kadir Kara; “Bu işler pahalı çalışmalar. Biz bu işi bir defa yapmak istiyoruz. Yani bu yol evladiyelik olacak.” şeklinde açıklama yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 16:26:00
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 16:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?