19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Tren Garı'nda yangın

Osmaniye’de, Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) gönderilmeyi bekleyen hurda vagonlar, çıkan yangında cayır cayır yandı. Olay, Osmaniye’ye 15 kilometre mesafedeki Mamuriye Tren İstasyonu’nda meydana geldi.

Parçalandıktan sonra MKE’ye gönderilecek olan tren vagonlarında, kesme işlemi esnasında yangın çıktı. Yangında hurdaya ayrılan 8 adet vagonun ahşap aksamları yandı.

Tren istasyonu yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Adana’da bulunan hurdaya ayrılmış vagonların Mamure İstasyonu’na getirilerek kesilmeye başlandığı sırada çıkan kıvılcımların ahşap aksama sıçraması sonucu yangın çıktığını belirtti.

Yetkililer, bu tür işlemlerin yapımında genellikle yangın çıkma ihtimali bulunduğunu, bu nedenle de vagonların kesme ve parçalanma işleminin Adana’da değil de yerleşim yerlerinden uzak bir yer olan Mamure İstasyonu’nda yapıldığını ifade etti.

Çıkan yangında vagonların ahşap aksamları yanarken, yangın Osmaniye Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yetkililer, vagonların demir aksamının parçalandıktan sonra MKE’ye gönderileceğini, yangında herhangi bir zararın söz konusu olmadığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 19:09:58
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 16:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerim can IP: 78.165.212.xxx Tarih : 12.05.2008 19:24:44

habere yoruma gerek yok yetkililer zaten yapmis yorumu. ben resturant yapmak icin vagon ariyorum bu konuda bana yardimci olacak birileri varmi tesekkurle