19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Uganda'ya sağlık köprüsü

Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) tarafından Uganda'ya gönüllü sağlık ekibi gönderildi. Uganda'da 15 gün kalacak ekip, burada sağlık taraması yapacak.

Gönüllü sağlık görevlileri, Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) ve Türk İş Birliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından ortaklaşa yürütülen Sağlık Taraması Projesi'ni gerçekleştirmek üzere Uganda'ya gitti.

Dernek binası önünde açıklama yapan OSAD Başkanı Mehmet Gül, kuruldukları günden itibaren il geneli ve ülkede bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade etti. Daha önce, Afrika ülkeleri Malawi ve Somali'ye DE sağlık ekibi gönderdiklerini belirten Gül, son olarak da Uganda'ya şefkat elini uzattıkları için, mutlu olduklarını belirterek "OSAD ve TİKA'nın ortaklaşa yürüttüğü Sağlık Taraması Projesi'ni gerçekleştirmek üzere Uganda'ya gönüllü sağlık yardımına gidiliyor. Sağlık taramasına toplam 10 kişiden oluşan doktor, hemşire ve sağlık personeli katılacaktır. OSAD olarak bu ülkeye gidecek ve oradaki masum halka hiçbir fark gözetmeksizin, insani nedenlerle şefkat elimizi uzatacağız. OSAD olarak, Osmaniye ve Türk halkının şefkat elini, dünyanın en ücra köşesinde yardım eli bekleyen masum insanlara uzatmaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Gönüllü sağlık ekibinde yer alan Doktor Mehtap Kılınç ise Türk milletinin yardımseverliğini hatırlatarak "Uganda'ya sağlık konusunda muhtaç olan insanlara yardım için gidiyoruz. Arkamızda eşlerimizi ve çocuklarımızı bırakıp gidiyoruz. Ancak yapacağımız işin güzelliğini düşünerek, herhangi bir üzüntü duymuyoruz. İnşallah her şey güzel olacak" diye konuştu.
Açıklamaların ardından ekip koordinatörü Mustafa Gün ile birlikte çeşitli branşlarda uzman Oktay Güney, Cahit Küçük, Adnan Doğan, Hacı Mehmet Erdoğan, Ömer Can, İdris Çolak, Rüstem Avan, Mehtap Kılınç, Şükran Doğan adlı sağlık gönüllüleri Adana'ya hareket ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 16:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?