17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Ümit Besen hemşehrileri ile buluştu

SANATÇI ÜMİT BESEN, OSMANİYELİ HEMŞEHRİLERİ İLE BULUŞTU

Taverna Müziği'nin ünlü sanatçısı Ümit Besen, memleketi Osmaniye'ye gelerek hemşerileri ile hasret giderdi. Birkaç günlüğüne geldiği Osmaniye'de birtakım ziyaretlerde bulunan Ümit Besen, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'ni de (OGC) ziyaret etti.

OGC Yönetim Kurulu ve üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Cemiyet Yönetim Kurulu Üyesi ve Sayman Ali Celal Kaymak, Ümit Besen'in kendini yetiştirmiş bir sanatçı olarak Osmaniye'nin gururu olduğunu söyledi. Babası Fikret ve amcası Ünal Besen ile birlikte OGC'yi ziyaret eden ünlü sanatçı Ümit Besen, işlerinin yoğunluğundan dolayı memleketine fazla gelemediğini fakat Osmaniye'ye olan özlemini son kasetindeki "Osmaniye'm" şarkısıyla dinleyicileri ile paylaştığını kaydetti.

Memleketinde yapılacak her türlü organizasyona davet edildiği takdirde para karşılığı gözetmeksizin gelebileceğini aktaran Besen, "Osmaniye benim doğduğum, büyüdüğüm şehirdir. Her zaman gururla bahsederim. Arkadaşlarıma anlatırım. İstanbul'daki yoğun iş tempomdan dolayı fazla sık gelemiyorum. Fakat geldiğimde de mümkün olduğu kadar eş dost ziyaretlerinde bulunuyorum. Osmaniye'ye bu gelişimde çok daha fazla ilgi ile karşı karşıya kaldım. Bu sevgi beni çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Ümit Besen, "Osmaniye'de yapılacak organizasyonlara davet edildiğim zaman kendim için hiçbir zaman para talep etmem. Ancak bir sahne ve ses düzeni için büyük paralara ihtiyaç duyuluyor. Hiçbir şey yapmayıp güzel bir ses düzeni olmazsa 'Sahnedeki kim, Ümit Besen bu muymuş?' derler. Derme çatma 2 tane hoparlörle söylemeyelim, iyi bir ses düzeni olsun diye organizasyona ihtiyaç vardır. Yoksa ben sanatçı olarak memleketimde olan her türlü organizasyona para gözetmeksizin gelirim. Ünlü

olmakla zengin olmak arasında çok büyük fark vardır. Her ünlüyü zengin ve paraya ihtiyacı yok sanmayın" dedi.

Bu arada özellikle İstanbul'daki Osmaniyelilerden de yakınan Besen, kendisinin katıldığı organizasyon veya programlarda Osmaniyelilerin gelmemesini eleştirdi. Besen, Osmaniyelilerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ümit Besen, daha sonra 14 Mart Tıp Bayramı balosunda Kahramanmaraşlı sağlıkçılara konser vermek üzere Osmaniye'den ayrıldı.

SANATÇI ÜMİT BESEN, OSMANİYELİ HEMŞEHRİLERİ İLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 17:14:04
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 00:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?