20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Umrecileri kutsal topraklara uğurlandı

Osmaniye'de yılın ilk umrecileri kutsal topraklara uğurlandı.

Umreciler için Müftülük tarafından Alibeyli Cami avlusunda uğurlama töreni düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı törende, Diyanet İşleri Başkanlığı'na kayıt yaptıran yılın ilk umrecileri Osmaniye'den uğurlandı.

Kutsal topraklara hareket eden umrecilerin yakınları ise sevinç gözyaşlarıyla; "Bizden selam götürün Allah Resulü'ne. Kabe'de bizim için de dua edin" diyerek, Allah'a ve Allah Resulü'ne olan muhabbetlerini dile getirdiler.

Osmaniyeli ilk umreciler, "Allah'ın misafirleri olmaya gidiyoruz. İnşallah gidemeyen kardeşlerimize de Cenab-ı Allah nasip eder. Şu anki duygularımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Ancak bunu yaşamak lazım. Yüreğimiz kıpır kıpır. Sanki esas evimize gidiyor gibiyiz" şeklinde konuştular.

İl Müftüsü Ramazan Çortul ise, "Allah'ın misafirleri olarak, kutsal topraklara yolculuk edeceksiniz. Bizden selam götürün inşallah. Burada bulunan, gönlü sizlerle olan dostlarınız ve ülkemiz için, dinimiz ve devletimizin bekası için de dualarınızı beklemekteyiz. Sizlerle Müftülük konferans salonunda seminerler yaptık. İnşallah yaptığımız bu seminerlerin faydasını göreceksiniz. Her zaman olması gerektiği gibi, bu kutsal yolculukta da sabırlı olunmalı, vaktimizi en iyi şekilde değerlendirmeli, kalp kırmadan, gönül adamı olmamız gerektiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak, ülkemizin temsilcileri olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?