19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Üniversiteden destek çağrısı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, üniversitelerin başarısının o ilin başarısını gösterdiğini ifade ederek, Osmaniyelilerin, sivil toplum örgütleriyle siyasileriyle ve halkıyla birlikte üniversitesi için el ele verip destek olması gerektiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Büyükalaca, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyelerini kabulünde yaptığı açıklamada, üniversitenin adım adım ilerleyebilmesi için şehirle bütünleşmesi gerektiğini belirtti.

Üniversitenin halka tanıtımı için basın yayın organlarına çok büyük görevler düşeceğini söyleyen Büyükalaca, "Osmaniye, üniversitesine baktığımızda birçok avantajı içeriyor. Adana'ya, Gaziantep'e, Hatay'a ve Kahramanmaraş'a yaklaşık birer saat mesafede olan Osmaniye, buranın tüm imkanlarından faydalanabilecek geçiş noktasında olan bir yer. Şehirleşme süreciyle beraber üniversitenin de büyüme süreci var. Türkiye'de şuanda 23 tane üniversite kuruldu. Bundan birkaç yıl önce kurulan üniversitelerde var. Bunların kaynaklarına baktığımızda hükümetin elinde olan belli bir bütçesi ve bunları bir şekilde paylaştırıyor. Ama sadece bu bütçeyle yola çıktığınızda çok fazla adım atmak, kısa süre içerisinde mümkün değil. Ne yapmak gerekiyor? Benim düşünceme göre şehirle bütünleşmek gerekiyor. Ben, bu bütünleşmeyi sadece şehirde maddi destek alma anlamında düşünmüyorum. 'Onlar parayı versinler, biz burada üniversiteyi hayata geçirelim' anlamında değil, birlikte karar verip birlikte düşünüp bu şehir için bu il için üniversitenin rolü nedir, ne yapabilir, bunlarla neler başarabiliriz? Bunları oturup değişik platformlarda tartışmalıyız. Bu iş adamlarımız ile olur, sanayicilerimizle, sivil toplum örgütleri ve devletimizin değişik müdürleri ile bir araya gelip görüş alışverişinde bulunmalıyız ve önümüze bir harita çizmemiz gerekiyor" dedi.

Önümüzdeki yıl Korkut Ata Üniversitesinde kurulan üç fakülteden en azından birine öğrenci almaları gerektiğini belirten Büyükalaca, bunun gayreti ve çabası içerisinde olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 17:42:49
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 17:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?