19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Üniversite'ye 3 yeni bölüm

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin, Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılan Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölümleri'nin ardından, Gıda Mühendisliği Bölümü ile Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü açılmasına dair teklifi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, "Alınan her kararda bölgenin özelliklerinin yanı sıra, istihdam imkânlarını da göz önünde bulunduran Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yönetimi, açılacak olan yeni fakültelerde ve bölümlerle ilgili kararlarda, bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve mesleki kuruluşlar ile yaptığı görüşmeleri de dikkate almaktadır. OKÜ Yönetimi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği'nin bölgedeki diğer üniversitelerde yer almaması, teknolojik gelişmelerin hız kazandığı günümüzde bu bölümün öneminin giderek artacağı, yalnız Türkiye'de değil dünyada önemli bir meslek haline geleceği düşüncesi ile bu bölümün açılmasını uygun görmüştür" dedi.

Fakülte bünyesinde bundan sonraki hedeflerinin Gıda Mühendisliği bölümünün açılması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Büyükalaca, "Osmaniye ve çevresinde tarıma dayalı sanayinin gelişmesine paralel olarak Gıda Mühendisliği Bölümünün de bölge için sahip olduğu önemin farkında olan OKÜ Yönetimi, bu bölümden mezun olacak öğrencilerin istihdam sorunu ile karşılaşmadan diğer bölgelerde olabileceği gibi bölge içerisinde de mesleklerini uygulayabilecekleri düşüncesindedir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, akademik
alandaki yapılanmasında dikkate aldığı bölgenin tarımsal özelliklerinin yanı sıra, enerji potansiyeli ve sanayi alanında sahip olduğu imkânlarını dikkatle araştırmaya devam etmekte; bu alanda bölgeye bilimsel anlamda güç vermeyi hedeflemektedir" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:17:31
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 17:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?