19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Unutulan parayı 6 ay sonra geri verdi

sKadirli ilçesinde bir kişi, aracında unutulan çanta içerisindeki bin 30 YTL'yi 6 ay sonra sahibine teslim etti.

Mermercilik yapan Muzaffer Kıllı (35), otomobiliyle giderken bankadan para çektikten sonra güçlükle yürüyen 66 yaşındaki Elife Kürtül adlı kadını aracına alarak gideceği yere götürdü. Ancak yaşlı kadın, içerisinde bin 30 YTL bulunan çantasını araçta unuttu. Elife Kürtül durumu fark edince polise başvurarak çantasını bir otomobilde unuttuğunu, Muzaffer Kıllı da yine polise başvurup yaşlı bir kadının aracında unuttuğu çantanın kendisinde olduğunu bildirdi. Ancak yaşlı kadın tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Bunun üzerine Muzaffer Kıllı, Kürtül'e ait nakit parayı bankaya yatırdı. Yaylaya gittiğini söyleyen yaşlı kadının tekrar polise başvurması üzerine polis, olaydan 6 ay sonra Elife Kürtül ile Muzaffer Kıllı'yı bir araya getirdi. Muzaffer Kıllı, bankaya yatırdığı bin 30 YTL ile çantayı yaşlı kadına teslim etti.

Muzaffer Kıllı, yolcu olarak aracına aldığı Elife Kürtül'ün çantasını unuttuğunu belirterek, "Belki bir gün karşılaşırız diye ben de ona ulaşamayınca parasını bankaya yatırdım. O gün geldi, insanlık görevimi yerine getirdim, çok mutluyum" dedi.

Elife Kürtül ise, parasını teslim eden Muzaffer Kıllı'ya teşekkür ederek, "Allah ondan razı olsun. Böyle insanlar çok az kaldı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 13:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?