18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Uyuşturucu operasyonuna 5 tutuklama

Osmaniye'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 24 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen "Fişek 2" adlı uyuşturucu operasyonunda 12'si satıcı, 12'si içici 24 kişi gözaltına alındı. Şahısların üzerinde yapılan aramada, 14 fişek halinde 42 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Murat Dağlı, düzenlediği basın toplantısında, operasyonla ilgili bilgi verdi. Dağlı, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yapmış oldukları istihbarı çalışmalar neticesinde; sokak satıcılığı yapan bir grubun Kurtuluş Mahallesi civarında günün belirli saatlerinde esrar kullanıcısı şahıslara, esrar kullanıcıları arasında 'fişek' olarak tabir edilen esrar maddesini para karşılığında sattıkları şeklinde bilgiler almıştır. Emniyet güçleri, Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak, uyuşturucu tacirlerine karşı 'Fişek 2' adlı operasyon gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucu, esrar maddesi satan şahıslardan fişek tabir edilen esrar maddesi satın aldığı veya aldığı şüphesi bulunan 12 içici ile içici şahıslara esrar maddesi satan ve satıcı şahıslarla irtibatlı olan 12 şahıs olmak üzere 24 kişi yakalandı" dedi.

Dağlı, yakalanan şahısların ev ve üst aramalarında ise 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ve tabancaya ait şarjör ve mermiler, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet kama, 1 adet sustalı bıçak, 1 adet esrar maddesi saklanan sigara paketi ele geçirildiğini kaydetti.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 5'inin tutuklandığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2007 Pazar 15:10:05
Güncelleme :21 Ekim 2007 Pazar 15:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Metin Alper IP: 78.163.107.xxx Tarih : 24.10.2007 11:24:41

Böyle güzel operasyonlar ile memleketimizin her köşesinde özellikle de Osmaniyemizde halkın huzur ve güvenliğini sağlayan Şube Müdürlüğü ekiplerini Amir ve memurları kutluyorum.Gençler bu illete meyl ettiği müddetçe eminim ki abileri yani onların bu zehir ile buluşmasını istemeyen Polis abileri amcaları bu çalışmalarını daha da hızlandıracaklardır.Operasyonların devamını diliyorum. Başak gazetesini de bu haberle bizi buluşturup yüreğimize ferahlık verdiği için tebrik ediyorum.Dostlara selam. Metin ALPER Sivas Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü.