20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Uzdil, muhtarların sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Necati Uzdil, muhtarların yerel yönetimin en güçlü ağı olduğunu söyledi.

Osmaniye Muhtarlar Derneği tarafından Köşk Restoran’da düzenlenen toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen CHP Osmaniye Milletvekili Necati Uzdil, bugüne kadar sürekli muhtarlarla birlikte hareket ettiğini, onların sorunlarını gerekli yerlere taşıdığını belirtti.

Muhtarların yerel yönetimin en güçlü ağı olduğunu vurgulayan Uzdil, muhtarların, son dönemde "mahalle temsilcisi" adı altında kişilerin ortaya çıktığını söylemesi üzerine, "Evet devlet vatandaşlara yardım ediyor. Devlet yardım etmez, görevini yapar. Peki bu yardım nasıl yapılıyor? Yardımlar mahalle temsilcileri tarafından yapılıyor. Dağıtılan yardımlardan benim muhtarımın haberi dahi yok. Halbuki o mahallede yaşayan ve o mahallenin insanını en iyi bilen sizlersiniz. Sizler yanlış yapmamak için çalışırsınız. Sizlerle işbirliği yapmadıkları sürece en büyük yanlışı yaparlar. Devletin görevi gıda dağıtmak, kömür dağıtmak, sadaka vermek değildir. Devletin görevi vatandaşını kömür alacak, ailesini geçindirecek, çocuğunu okutacak duruma getirmektir. Bizim bildiğimiz devlet budur" dedi.

"AB istiyor" diye güçlü bir devleti küçük küçük parçalar halinde bölmeye kimsenin hakkı olmadığını ve buna asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Uzdil, "Biz AB’ye karşı değiliz, ancak AB’ye kendi kimliğimizle, örf ve adetlerimizle, inancımızla girmemiz gerekir. Yalvararak değil, taviz vermeden hakkımız olarak girmeliyiz" diye konuştu.

Muhtarların maaşlarının da çok düşük olduğunu dile getiren Uzdil, konuyu Meclis’e taşıyacaklarını, iktidar partisi milletvekillerinin de buna destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

OSMANİYE (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 09:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?