19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Vali Cerrah göreve başladı

Valiler Kararnamesi ile Osmaniye Valiliği'ne atanan Celalettin Cerrah, görevine başladı. Kente gelişinde büyük bir coşkuyla karşılanan Cerrah, "Valilik makamı emniyet müdürlüğü makamından üstün bir makamdır, kıyas bile kabul edilemez" dedi.

Celalettin Cerrah, Adana'dan Osmaniye'ye gelişinde Toprakkale ilçesinde Osmaniyeliler tarafından mehter takımı ile karşılandı. Konvoy halinde Osmaniye'ye gelen Cerrah, valilik önünde vali yardımcıları, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı.

Cerrah, valilik girişinde kendisini karşılayan üzerinde "Cerrah amca hoşgeldiniz" yazılı tişörtler giyen çocukları tek tek öpüp, onlarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra makamına oturan Cerrah, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir basın mensubunun "Osmaniye'nin sorunlarını tespit ettiniz mi?" şeklindeki sorusuna Cerrah, "Daha yeni geldim. Oturalı 1 dakika oldu. Ancak ben sorunları yerinde tespit etmeyi severim. Halkla iç içe olmayı seven biriyim. Bundan sonra da halkımızla iç içe olacağım. Onlarla konuşup, sorunları yerinde tespit edip, hep birlikte çözüm yolları bulacağız" dedi.

"Osmaniye'ye kalıcı mı yoksa gidici mi geldiniz?" sorusu karşısında bu sorunun anlamsız olduğunu söyleyen Cerrah, "Hiç kimse gidici olarak gelmez. Ben de kalıcı olarak geldim. Ben iz bırakmayı seven biriyim. Burada da hizmetlerimle eserler bırakmayı, iz bırakmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden valilik görevine atanması hakkındaki bir soruya ise Cerrah, "Bu görevlendirme kıyas bile edilemez. Valilik makamı da, emniyet makamı da onurlu ve şerefli bir makamdır. Ancak valilik makamı emniyet müdürlüğü makamının üstünde bir makamdır. Bu nedenle kıyas dahi edilemez" yanıtını verdi.

Cerrah, karşılama töreninde alınan yoğun emniyet tedbirleriyle ilgili soru üzerine ise, "Emniyet müdürü arkadaşımın karşılamada ve konvoyda kargaşa olmaması için almış olabileceği bir tedbir olabilir. Benim bu konuda hiçbir çekincem yok" dedi.

Osmaniyelilerin sıcak ilgisiyle karşılaştığını da belirten Cerrah, "Osmaniyelilerin bu ilgisinden çok memnun oldum. Birlik ve beraberliğin olduğunu gördüm. Devlet adamına saygı ve sevgiyi gördüm. Bunlara karşılık da bizim devlet adamı olarak onlara güzel hizmetler yapmamız lazım. Zaten İstanbul'dan ayrılırken arkadaşlarıma Osmaniye'ye elim boş gitmeyeceğim demiştim. Anadolu insanı her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır. İnşallah Osmaniye'de de yatırım konusunda, okul konusunda, gençlere yönelik yatırımlar konusunda gibi birçok hizmetlerimiz olacaktır. Bunları hep birlikte yapacağız" dedi.

Celalettin Cerrah'ın makamında ilk ziyaretçileri ise iki küçük kız çocuğu oldu. Cerrah, küçük kızlarla bir süre sohbet etti. Bu arada Cerrah'ın kalacağı valilik konutu önüne de 'Hoşgeldin' yazılı pankart asılırken, konut önündeki caddede gün boyu bekleyen polis ekipleri araç parkını yasakladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 20:57:32
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 21:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?