18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Vali Cerrah Kastabala'da

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, kazı çalışmalarının devam ettiği Kastabala Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Kazı Başkanı Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Turgut Hacı Zeyrek'ten çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Cerrah, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Veli Aba ile birlikte kazı alanında incelemelerde bulundu.

Doç. Dr. Turgut Hacı Zeyrek, Vali Cerrah'a kazı alanında yaptıkları çalışmalardan söz ederek buluntuların yapısı ve tarihleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Kazıdan önce Kastabala'nın tarihinin Milattan Sonra 2. Yüzyıl ile başlatıldığını söyleyen Doç. Dr. Zeyrek, kazıdan sonraki buluntularla bu tarihin çok daha geriye, milattan önce 4-5. Yüzyıla kadar ulaştığını söyledi. Zeyrek, kazı çalışmaları sırasında bir taban döşemesine ulaştıklarını da ifade ederek, "Burada bulunan devrilmiş sütunlardan sağlam olanları kaldırıldı. Çok parçalı olanları yatay konumda kendi kaidesi üzerine yatırıldı" dedi.

Bu arada, dev sütunların kaldırılmasında Vali Cerrah'ın sağladığı vinç sayesinde daha rahat çalışabildiklerini ifade eden Doç. Dr. Zeyrek, Vali Cerrah'ın çalışmalarının her noktasında kendilerine çok büyük destek olduğunu ifade etti. Zeyrek, "Buraya geldiğimiz günden bugüne kadar verdiği destek nedeniyle kendim ve ekibim adına Sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kastabala'nın çok önemli bir tarihi değer olduğunu kaydeden Zeyrek, kazı çalışmaları sırasında Adana'dan, İstanbul'dan pek çok ziyaretçinin daha şimdiden Kastabala'yı ziyaret ettiğini belirtti.

Vali Cerrah ise ziyaretinin sonunda Kazı Başkanı Doç. Dr. Turgut Hacı Zeyrek ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek kazı alanından ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 21:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?