20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Vali Cerrah'tan ihale pazarlığı

VALİ CERRAH'TAN İHALE PAZARLIĞI

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bulunan Haruniye Kaplıcaları ve Berke Barajı Sosyal Tesisleri'nin ihalesi yapıldı. İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan ihaleye Vali Celalettin Cerrah'ın kıran kırana yaptığı ihale pazarlığı damgasını vurdu.

İhale öncesinde konuşan Vali Cerrah, Haruniye Kaplıcaları'nın restoresinin yapıldığını, fırınından havuzuna kadar sil baştan yenilendiğini söyleyerek, "ÖZİDAŞ olarak kaplıcanın ihalesini özel bir firmanın almasından yanayız. Fakat eğer istediğimiz rakam verilmezse, İl Özel İdaresi bünyesinde kurulmuş olan ÖZİDAŞ şirketi ile kaplıcayı çalıştıracağız" dedi.

Vali Cerrah, tekliflerin ÖZİDAŞ San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu, İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri ile basın mensupları huzurunda açılacağını, daha sonra açık artırma yapılacağını ve rakamı yükselten firmaya kaplıcanın 5 yıllığına kiralanacağını belirterek, "İhaleyi kazanacak olan firmaya şimdiden hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Vali Cerrah'ın konuşmasının ardından firmaların verdiği teklif mektupları açılarak, değerlendirmeye tabi tutuldu.

Değerlendirme sonucunda en fazla teklifi Doruk Elektrik Üretim Pazarlama İnşaat Nakliye San ve Tic. Ltd Şti. verdi.

Daha sonra açık artırmaya geçildi. Çekişmeli geçen açık artırma sonunda Doruk Elektrik Üretim Pazarlama İnşaat Nakliye San ve Tic. Ltd Şti. Haruniye Kaplıcaları'nı ve Berke Barajı Sosyal Tesisleri'ni 5 yıllığına kiralama hakkını kazandı.

Bu arada, ihale sürecinde Vali Cerrah ile ihaleye talip olan şirket arasında kıran kırana pazarlık yaşandı. 2 milyon 175 bin TL.'ye Doruk şirketinde kalan ihalenin teklifini az bulan Vali Cerrah, Doruk Şirketi temsilcisi ile sıkı bir pazarlık süreci yaşadı. Vali Cerrah'ın şirketin 2 milyon 500 bin TL.'lik teklifini de az bulması ve 3 milyon TL. istemesi üzerine tekrar bir pazarlık süreci yaşandı. Bu sürecin ardından Vali Cerrah, ihaleyi 2 milyon 750 bin TL.'ye vermeyi kabul etti.

VALİ CERRAH'TAN İHALE PAZARLIĞI
VALİ CERRAH'TAN İHALE PAZARLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 14:24:04
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 14:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?