17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Vali Cerrah'tan okul müjdesi!

VALİ CERRAH'TAN YENİGÜN KÖYÜ'NE OKUL MÜJDESİ

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kadirli ilçesine bağlı Yenigün Köyü'ne yapılacak ilköğretim okulu yerinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Kadirli Kaymakamı Abdulrauf Ulusoy ve kamu kurum müdürleri ile birlikte Yenigün Köyü'ne giden Vali Cerrah, okulda bazı sorunların olduğu bilgisinin kendisine ulaştığını, yeni yapılacak olan okulun yer tespitini yapmak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Vali Cerrah, incelemelerinin sonunda okul bahçesinde köy sakinleri ile bir araya geldi. Cerrah, önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan ilköğretim okulunun müjdesini vererek, "150 öğrencimiz bu okulda eğitim görüyor. Taşımalı sistemle de bu okulumuza öğrenci geliyor. Fakat okulun şartları eğitim için uygun değil. Bu yılki yatırım programımızda Yenigün köyümüze 8 derslikli bir okul yapacağız. Bugün size bu müjdeyi vermek için geldim" dedi.

Binaların eskiliği ve depreme dayanıklı olmayışı sebebiyle yeni bir okulun yapılmasının elzem olduğunu söyleyen Vali Cerrah, daha sonra köy sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Köy sakinlerinin yol istekleri karşısında yolların da yapılacağı müjdesini veren Vali Cerrah; "Yollar için ödenek ayırdık. Yollarınız yapılacak" diye konuştu. Köy sakinleriyle bir süre daha sohbet eden Cerrah, ziyaretinin sonunda ilköğretim okulu öğrencilerine hediyeler verdi.

Vali Celalettin Cerrah, Kadirli ilçesi ziyaretinde Kızyusuflu Ören İlköğretim Okulu'na yapılan 2 ek dersliğin açılışını da yaptı.

Derslikler, Vali Cerrah'ın geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiği ziyareti sırasında, okul binasının yetersizliğini tespit ederek gerekli tamiratın yapılması konusunda verdiği talimat üzerine, Kadirli Kaymakamı Abdulrauf Ulusoy tarafından babası Mehmet Nuri Ulusoy anısına yaptırıldı.

VALİ CERRAH'TAN YENİGÜN KÖYÜ'NE OKUL MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 14:06:04
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 14:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?