17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Vali Kemelek'ten inceleme

 

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Sağlık İl Müdürü Mehmet Cingöz ve merkezin Başhekimi Münevver Toros eşliğinde binayı denetleyen Vali Kemelek, 30 diş ünitesinden oluşan merkez hakkında bilgi aldı.

Kemelek, incelemelerinden sonra yaptığı açıklamada, "Merkezimizin hazırlığı 7 aydır devam ediyor. Bu bina daha önce sağlık müdürlüğümüz tarafından kullanılıyordu. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz için bazı tamiratlar, düzenlemeler yapılması gerekti. Hazırlıklar hemen hemen tamamlandı ve kasım ayının başında da merkezimiz hizmete girecek" dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Münevver Toros'un verdiği bilgiye göre, merkezin kadrosunda 22 diş hekimi, 8 diş teknisyeni, 7 hemşire, 1 röntgen teknisyeni ve 5 idari personel görev yapacak. Kasım ayında faaliyete geçecek merkez, günlük 650-700 hastaya hizmet verecek. Hastaların kendi doktorlarını seçebilecekleri merkez, ilk etapta saat 24.00'a kadar hizmet verecek. İlerleyen zaman içerisinde de 24 saat hizmet veren bir merkez haline getirilecek.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar, katkı payı olarak tek damak için 15 YTL, porselen diş için 25 YTL. laboratuar ücreti ödeyecek. Merkez, ayrıca ilköğretim çağındaki öğrencilere de diş sağlığı konusunda bilgi verecek ve öğrencileri kontrollerden geçirecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 16:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?