19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Valilik projelerine AB desteği

Osmaniye Valiliğinin hazırladığı 2 projeye Avrupa Birliğinden (AB) toplam 4 milyon 217 bin Euro hibe yapıldığı bildirildi.

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca yürütülen, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmayı ve istihdama olumlu katkı sağlamayı hedefleyen ‘Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı’ proje teklif çağrısı sonuçlarının açıklandığı toplantıya katılan Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Osmaniye Valiliği tarafından hazırlanan 2 projenin toplam 4 milyon 217 bin Euro hibe almaya hak kazandığını bildirdi.

43 ilin proje sunma hakkına sahip olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı Proje Teklifinde, 76 milyon Eurolu bütçeli ihaleye 33 ilden 1,6 milyar Avroluk proje teklifi sunulduğu bildirildi.

Hazırlanan 532 projenin 47’si hibe almaya hak kazandığı kaydedilirken, Osmaniye Valiliği tarafından hazırlanan 2 proje hibe almaya hak kazanan 47 proje içinde yer aldı.“Osmaniye İş Geliştirme ve KOBİ Destek Merkezi” adlı proje Ana Listede yer alarak hemen 2 milyon 108 bin 500 Euro hibe almaya hak kazanırken, yine Osmaniye Valiliği tarafından hazırlanan 2 milyon 108 bin 500 Euro bütçeli “Osmaniye Teknoloji Geliştirme Merkezi” adlı projenin hibesinin ise 2010 yılından sonra aktarılacağı bildirildi.

Osmaniye Valiliği tarafından hazırlanan “Osmaniye İş Geliştirme ve KOBİ Destek Merkezi” projesi kapsamında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde İdare Binası, iş geliştirme merkezi, iş derslikleri ve laboratuarları kurulacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte girişimcilik eğitimleri ile teknoloji ve yenilik kapasitesi geliştirme ve büyüme konularında danışmanlık ve rehberlik hizmetleri verilecek. Ayrıca başta kadınlar olmak üzere genç girişimcilere ve KOBİ’lere verilecek hizmetler sayesinde KOBİ sayısının artırılması ve özellikle başta kadınlar ve gençlerin istihdama katılımı sağlanarak işsizliğin azaltılması hedefleniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 18:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?