18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Valilikten çalışan kadına destek

Osmaniye'nin Kırmıtlı Beldesi'nde yaşayan Hatice Akol, geçimini sağlamak için ihtiyaç duyduğu hamur yoğurma makinesi, seyyar fırın ve et kıyma makinesine, Osmaniye Valiliğinin desteğiyle kavuştu.

Maddi güçlükler yaşayan, geçimini el ile yoğurduğu hamuru satarak sağlayan Hatice Akol'un durumunu öğrenen Vali Zübeyir Kemelek, Hatice Akol'u makamında kabul ederek sorunlarını dinledi. 3 çocuk sahibi olan Hatice Akol, geçimini sağlamak için el emeği ile çalıştığını, fakat işi el emeğine dayandığı için hem çok yorucu hem de yavaş olduğunu, işini daha verimli yapabilmek için hamur yoğurma makinesine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Vali Kemelek, daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gerekli talimatı vererek Hatice Akol'un hamur makinesinin yanı sıra aynı zamanda seyyar fırın ve et kıyma makinesi sahibi olmasını da sağladı.

Ailesinin geçimini çalışarak sağlayan Hatice Akol, Vali Zübeyir Kemelek'e desteği nedeniyle teşekkür ederek, "Daha önce hamuru el ile yoğuruyor ve satıyordum. Şimdi ise sayın valimizin desteği ile alınan bu makineler sayesinde, hamuru kolay ve hızlı yoğuracağım, etlerini kıymaya dönüştüreceğim, düğün ve cenazelere lahmacun yaparak evimin geçimini sağlayacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 15:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?