18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Vergi rekortmenlerine plaket

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2006 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine plaketleri törenle verildi.

Vergi Haftası dolayısıyla her yıl geleneksel olarak yapılan plaket töreni Ticaret Odasında yapıldı. Törende konuşan Kadirli Vergi Dairesi Müdür Vekili Özgül Höbek, vergi haftasının amacının kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması ve vergi dairesi ile mükellefler arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı ve daha düzenli hale getirilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da konuşmasında, en güzel milliyetçiliğin vergi vermek olduğunu belirterek, "Askerden kaçan nasıl vatan haini oluyorsa vergi kaçıran da vatan hainidir. Vatan ve millet sevgisi, vergiyi ödemekle olur. Bu millet dürüst, çalışkan, istihdam eden, ihracat yapan ve vergisini ödeyen insanlara itibar ediyor. Ödenen vergiler başka ülkelere gitmiyor. Yol, su, elektrik, eğitim ve kamu hizmeti olarak bizlere geri dönüyor" dedi.

Kadirli Kaymakamı A. Rauf Ulusoy ise konuşmasında vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu, kazançlarının kutsal olmasını isteyenlerin ise muhakkak vergilerini vermeleri gerektiğini söyledi. Ulusoy, "Kamu hizmetlerinin kaynağı vergilerdir. Vergi verenler pişman olmayacak. Bu verilen vergileri de en verimli şekilde kullanacağız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra 2006 yılı vergilendirme döneminde kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine plaketleri törenle verildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 15:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?