19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Yağış hayatı felç etti

OSMANİYE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, 8 Nisan Cuma gününden bu yana sağanak yağış şeklinde etkisini gösteren yağmur bölgede hayatı felç etti.

Köprü ve yollar aşırı yağış nedeniyle hasar görürken, sel tehlikesiyle karşı karşıya bulunan evlerde de gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

İlçe merkezindeki Üzümlü Mahallesi'nde Mustafa Kirkit'e ait evin bodrum katı ve bahçesi yağış nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, Uzun Banı Mahallesi'ndeki Banı Köprüsü'nün korkulukları sel sularının taşıdığı odunların yığılmasıyla yıkılma tehlikesi geçirdi.

Düziçi Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, iş makineleriyle köprü altını tıkayan ağaçları temizlemek için yoğun bir çaba sarf etti. Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, bölgede olası bir sel tehlikesine karşı gece yarısı saat 02.00 sularından bu yana gerekli tedbirlerin alındığını, belediye ekiplerinin Önelmiş Köprüsü civarında yaptığı çalışmalarla da tehlikeyi en aza indirmeye çalıştıklarını anlattı.

Düziçi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de, sel tehdidiyle karşı karşıya olan evlerle ilgili buralarda yaşayan vatandaşları uyardığını belirten Namlı, konuyla ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü söyledi.

Düziçi'ne bağlı Yarbaşı beldesindeki Karacaören Köprüsü'nün hemen yanında bulunan iki elektrik direğinin sel sularına kapıldığı ve direklerdeki elektriğin de olası bir tehlikeye karşı kesildiği açıklandı.

Yarbaşı'nın Mezitli Yaylası'na giden yolun da sel suları nedeniyle göçtüğü, aşırı yağış nedeniyle ilçedeki içme suyu ana şebekesinde de hasar oluştuğu, bu nedenle de bölgeye içme suyu verilemediği kaydedildi.

OSMANİYE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
OSMANİYE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 12:48:05
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 13:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?