20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Yardım eli ABD'den uzandı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğduğu günden beri kaşınan 4 yaşındaki çocuğa Amerika'da yaşayan hayırsever bir aile ile kaymakamlık yardım eli uzattı.

Kadirli'ye bağlı Karakütük Köyü'nde yaşayan Mahir ve Leyla Balta çiftinin 4 yaşındaki çocukları Enes doğduğu günden beri kaşıntıdan dolayı vücudunda oluşan kızarıklıklardan yıllardır kurtulamıyor. Oğlu Enes'in bir aylıkken başlayan ve doktorların da hala teşhis koyamadığı bir kaşıntısı olduğunu söyleyen anne Leyla Balta, "Gitmedik doktor bırakmadık ama çaresi henüz bulunamadı. Oğlumun durumuna çok üzülüyorum" dedi.

Doktorların çocuğun yemek yemesinin yasakladığını belirten anne Balta, oğluna yemek veremedikleri için özel bir mama ile beslediklerini belirtti. Oğluna verdikleri özel mamanın bir kutusunun 90 TL olduğunu söyleyen Balta, "Bir ayda 21 kutu mama tüketiyor. Oğlumun aylık mama masrafı 2 bin TL'yi buluyor. Masrafları karşılayacak maddi durumumuz yok. Amerika'da yaşayan bir Türk aile de çocuğum için mama gönderdi. Kendilerinden Allah razı olsun" dedi.

Bu arada, Kaymakamlık Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı da Balta ailesine para yardımında bulundu. Kaymakam A. Rauf Ulusoy, ailenin aylık mama masrafının da bundan sonra karşılanacağını bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 16:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?