17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

'Yaşlılara sahip çıkalım'

Osmaniye Sosyal Hizmetler Müdürü İlyas Özdemir, yaşlısına sahip çıkmayan bir toplumun geleceğinin sağlıklı olamayacağını söyledi. 

Özdemir, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, dünya nüfusunun giderek yaşlanması, özellikle endüstrileşen batı toplumlarında genel olarak yaşlı nüfusun genç nüfusa oranla artması, insan ömrünün uzaması ve kaliteli yaşam arayışları nedeniyle yaşlanma sürecine yönelen Birleşmiş Milletler'in, 1990 yılında 1 Ekim tarihini "Dünya Yaşlılar Günü" olarak ilan ettiğini anımsattı. Yaşlısına sahip çıkmayan, hürmet etmeyen ve saygı göstermeyen bir toplumun geleceğinin sağlıklı olamayacağını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: 

"Unutmamak gerekir ki, bugünün yaşlıları geçmişte toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmişlerdir. Osmaniye Özden Huzurevi olarak yaşlılarımıza sahip çıkmakta, ilimizdeki ve diğer illerden gelen yaşlılarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak üzere hizmet vermekteyiz. İçinde bulunduğumuz bugün mübarek Ramazan Bayramı ve Dünya Yaşlılar Günü'dür. Osmaniye halkından, yaşlılarımızı bu günlerinde yalnız bırakmamalarını, yalnızca 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde değil her zaman manevi ve maddi desteklerini bekliyoruz."


Yaşlılara da tavsiyelerde bulunan Özdemir, "Yaşam, yaşlanma ile ilgili kayıplara rağmen güzeldir ve anlamlıdır. Esas olan, yaşama sevincini kaybetmemektir. Öyle ise yaşlanma sürecini doğal bir olgu olarak karşılayıp, bu dönemi de yaşamın diğer dönemlerinde olduğu gibi yaşama aktif olarak katılarak geçirmek gerekir. Yaşlılıkta da bireyler sosyal uyumu ve sosyal bütünleşmeyi sağlamalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 12:57:25
Güncelleme :1 Ekim 2008 Çarşamba 13:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?