18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Yayla evleri müjdesi

BAKAN EROĞLU VE SOLUK’UN OSMANİYE PROGRAMININ ARDINDAN

AK Parti İl Başkanı Ömer Yağmur, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Bakanı M.Habib Soluk’un Osmaniye’ye gelişinde gündeme gelen yayla evleri sorununun nihayet çözüme kavuşağı müjdesini verdi.

Osmaniye Radyo Televizyonu’na (ORT) konuk olan Yağmur, iki bakanın da Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatı üzerine Osmaniye’ye geldiğini söyledi. Orman Bakanı Eroğlu’nun yaz aylarında Osmaniye ve çevre illerdeki vatandaşların vazgeçilmez yaylası olan Zorkun’da mahkemelik olan yayla evleri sorununun, artık ortadan kalkacağı müjdesini verdiğini kaydeden İl Başkanı Ömer Yağmur, programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Yayla evleri konusunda açıklamalarda bulunan Yağmur, “Bilindiği gibi bu konu ile ilgili olarak yayla evleri sahipleri hakkında referandum öncesinde çeşitli tutanaklar tutulmuştu. 1700’e yakın dava, para cezaları ve devamında da mahkemeler olunca vatandaşlarımızın da bu konudaki sıkıntıları bizlere intikal etmiş ve çözüm bulmamız istenmişti. Biz de mahkeme süreci yaşanmasından bu yana konunun çözümü için yetkililere intikal ettirmeye başlamıştık. Bu konuda hüküm giymiş, davası devam eden, mahkemede olan vatandaşımız var. Başbakanımızın şehrimizi ziyaretinde kendisine özellikle Zorkun Yayla evlerindeki mahkeme davalarını aktarmıştık. Kendisi de hemen Çevre ve Orman Bakanımıza talimat vererek, Osmaniye’ye gelmesini ve bu soruna çözüm bulmasını isteyerek ‘Osmaniye’yi çiçek gibi yapın’ talimatı verdi. Çevre ve Orman Bakanımız şehrimize geldiğinde bölge müdürleri ve bürokratlarla sorunun çözümü noktasında bir toplantı düzenledi. Sonuçta ise bakanımız bundan sonra hiç kimse hakkında yayla evlerinden dolayı tutanak tutulmayacağını, mahkemeye verilmeyeceğini müjdeledi. Yalnız yeni ev yapımına da izin verilmeyecek. Bu konuda orman kanununda yasal bir düzenleme yapılması konusunda gerekli çalışmalar başlatıldı. Halkımız artık yaylasına gönül rahatlığı ile gidebilecekler” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Yağmur, Ulaştırma Bakanı M.Habib Soluk’un Osmaniye’deki köy ve diğer yolların yapımı konusunda da herhangi bir maddi sıkıntı yaşanmayacağı müjdesini verdiğini kaydetti. Yollar konusunda Ulaştırma Bakanı’nın Osmaniye’ye 2 milyon TL. ödenek çıkardığını kaydeden Yağmur, “Bakanımız şehrimizdeki yollar konusunda da müjdeli haberler verdi. Cebel yolu, Fenk Yaylası, Kadirli-Osmaniye yolları kısa sürede yapılacaktır. Yol konusunda bazı müteahhitlerle sıkıntılar yaşadık. Bu yolların bu güne kadar tamamlanmamasının sebebi de ihaleyi alan müteahhitlerdir” diye konuştu. Yağmur, sözlerinin sonunda peş peşe iki bakanın gelmesinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Osmaniye’ye verdiği önemden kaynaklandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 16:15:03
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 18:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?