17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Yaylacılardan Kızılay'a kan bağışı

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'nda, Türk Kızılayı tarafından "Bir damla kan, hayat kurtarır" sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyasına yayla sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Gaziantep Kızılay Kan Merkezi'nden Zorkun Yaylası'na gelen kan bağışı aracı, yayla esnafı ve yaylaya gelen tatilcilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Türk Kızılayı'nın "Güvenli Kan Temini Projesi" kapsamında "1 milyon insan aranıyor" kampanyası ile kan bağışı temin etme çalışmalarına başladıklarını belirten Gaziantep Kan Merkezi doktorlarından Ali Küçük, "3 gündür Zorkun Yaylası'nda çarşı merkezinde bulunuyoruz. Bu süre zarfında bir çok kişi kan bağışında bulunmak istedi, ancak biz 18-65 yaş arasında, vücut ağırlığı 50 kilonun üstünde, sağlık durumu uygun olan toplam 120 kişiden kan bağışı aldık. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8'i kadar kan vardır. Bu da pratik olarak 5 bin-6 bin ml. olarak hesaplanır. Her insandan 1 ünite 450 ml. kan alıyoruz. Bu arada Zorkunluların kan bağışına gösterdiği ilgi ve duyarlılıktan dolayı çok memnunuz. Kendilerine insan sağlığına gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek de, Zorkunluların kan bağışına gösterdiği örnek duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?