19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Yazıcıoğlu, Fırat'ın istifasını yorumladı

Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasıyla ilgili olarak, "Bu bir nöbet değişimidir. Makamlar, mevkiler ilelebet baki kalmaz" dedi.

AK Parti Kadirli İlçe Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Osmaniye'de partililer ve basın mensuplarıyla kahvaltı yapan Bakan Yazıcıoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yazıcıoğlu, Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasını "nöbet değişimi" olarak değerlendirdi.

Yazıcıoğlu, "Dengir Bey önemli hizmetlerde bulunmuş bir arkadaşımızdır. Sağlık sorunları olduğunu öteden beri zaten biliyoruz. Bir nöbet değişikliği söz konusu olmuştur. Makamlar, mevkiler ilelebet baki kalmaz. Buralarda görev yapanlar zamanı geldiğinde değişirler. Bazen kendileri değişiklik arzu ederler, bazen de başka sebepten ortaya çıkabilir. Buradaki değişiklik tamamen Dengir Bey'in kendi arzusu ile gerçekleştirilen bir değişikliktir" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Ankara'da gerçekleştirdiği mitingle ilgili soru üzerine Yazıcıoğlu, "Alevi vatandaşlarımızın bir kısım sıkıntıları vardır. Onları biz kaale alıyoruz, onlarla görüşüyoruz ve diyalog halindeyiz. Ancak Alevi vatandaşlarımız ile ülkede yaşayan diğer Sünni vatandaşlarımız arasındaki ortak paydalar çok daha geniştir, müştereklerimiz çok daha fazladır. Allah inancında, peygamber inancında, ehlibeyt sevgisinde farklılık yoktur. Bir kısım çevreler, farklı bir kısım sivil unsurları
öne çıkarmak suretiyle bir politika güdüyorlar. Bunun ülkenin menfaatine olmadığını söylemek istiyorum. Ama biz her inanç grubuna ait olan vatandaşlarımızın, kendi inanç sistemleri içerisinde bu ülkede rahat ve huzur içerisinde yaşamalarını arzu ediyoruz. Bizim genel çerçevemiz budur. Ancak bu çerçevenin içini doldurmak konusunda bazı sıkıntılar olabiliyor. Bunları da karşılıklı diyaloglarla belli bir noktaya getireceğiz" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile süreci hızlandırmak istediklerinin de altını çizerek, şunları kaydetti: "Her dönemde 2 değil de 3 veya 4 başlık açılmasını istiyoruz. Bu müzakere süreci tekniktir. Başkalarının bize empozesini değil de, biz sorunlarımızı kendimiz değerlendirip, onları çözme düşüncesindeyiz. Biz kendi sorunlarımızı, ülkemizin sorunlarını biliyoruz. Sosyal alanda da, ekonomik alanda da bunları biliyoruz. Özeleştiri yapmaktan da çekinmiyoruz."

Doğalgaz zammına gelen tepkilerin hatırlatılması üzerine Bakan Yazıcıoğlu, "Doğalgaz zammı tabii ki hoş bir şey değil. Ancak ekonomik gerekçeler bunu gösterdi. Biraz fazla oldu ama, zannediyorum önümüzdeki dönemlerde bir rahatlama da söz konusu olacaktır. Çünkü bu petrolde ve doğalgazdaki bir kısım oynamalar, 6 aylık süreler içerisinde yansıyabiliyor. Bağlantılar o şekilde yapılıyor. Dolayısıyla bir zorunluluk sonucu ortaya çıkmıştır. Ancak bunun telafisi yönünde adımlarımız olacak" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, daha sonra şehir merkezinde yapımı devam eden Zafer Camisi'nde incelemelerde bulundu ve caminin kısa sürede bitirilmesi için imkanlar dahilinde destek verileceğini kaydetti. İncelemeleri sırasında vatandaşlarla da görüşen Yazıcıoğlu, daha sonra partisinin Kadirli ilçesindeki kongresine katılmak üzere Osmaniye'den ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 16:00:28
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 16:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?