18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Yem bitkisine devlet desteği

Hayvancılık sektörünün önemli bir ayağı olan yem bitkileri açığının kapatılması ve üretimin arttırılması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından üreticiye teşvik ödemesi yapılacağı bildirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Osmaniye İl Tarım Müdürü Ali Çeribaş, ülkenin tarımsal kalkınmasında hayvancılık sektörünün önemli rol üstlendiğini ifade etti. Ülkede hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvansal üretimin artırılması amacıyla kaliteli kaba yem açığının kapatılması için yem bitkileri üretiminin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından destekleme ödemesi yapılarak teşvik edildiğini kaydeden Çeribaş, "Hayvancılık sadece üretmiş olduğu ürünler itibariyle değil, ülkede yarattığı katma değer ve istihdam imkanları bakımından da tarımın diğer alt sektörlerine göre çok önemli bir konumdadır. Hayvancılık bir taraftan kendi üretim faaliyetlerini sürdürürken, diğer taraftan da kendi üretimleri için yem bitkileri üretimi gibi ihtiyaç duyulan girdi üretimini de yönlendirmekte ve teşvik etmektedir. Bu haliyle hayvancılık, özellikle gelişmiş ülkelerde entegre bir tarımsal fabrika hüviyetine bürünmüştür" dedi.
İl Tarım Müdürü Ali Çeribaş, desteklemeyle ilgili olarak da yem bitkileri desteklemesinden faydalanmak üzere İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri'ne başvuran bin 165 çiftçiye 19 bin 504 dekar alanda, yonca ve fiğ desteklemesi olarak toplam 1 milyon 100 bin 608 YTL'lik ödeme kararı çıktığını kaydetti. Destekleme paralarının, hak sahiplerine ilgili banka şubelerince ödenmeye başlandığı bildirildi.
Ali Çeribaş ayrıca, 2. dönem olarak silajlık mısır başvurularının halen devam etmekte olduğunu belirterek, "Silajlık mısır başvurusu yapmak isteyenlerin, 15 Kasım 2006 tarihine kadar İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri'ne müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Silajlık mısırda dekar başına destekleme ödemesi 69 YTL'dir" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 12:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?