18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Yerfıstığı Festivali yapılmayacak

Osmaniye'de 6 kez düzenlenen Yerfıstığı Festivali'nin bu yıl yapılmayacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Davut Çuhadar, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda yetkili yetkisiz herkesin festival aleyhine konuştuğunu, festivale sahip çıkması gereken çevrelerin ise bilakis köstek olduğunu ve aleyhte tezahüratları organize ettiğini belirtti.

Çuhadar, “Gazeteciler Cemiyeti iyi niyetli bir organizasyon başlatmış. Belediye olarak biz de devam ettirelim istedik, ama kimse elini taşın altına koymuyor. Herkes belediyeden bekliyor. Belediye fıstık üreticisi değil, tüccarı değil. Büyük büyük laf eden çevreler, icraata gelince ortadan yok oluyorlar. Osmaniye'nin meselelerine siz sahip çıkmayacaksanız kim sahip çıkacak? Başında bulunduğunuz kuruluşun varlık sebebi nedir? Biz Ticaret Odası'na da, Ziraat Odası'na da, Ticaret Borsası'na da yazı yazdık. Yerfıstığı Festivali'ni isteyip istemediklerini, katkı sağlayıp sağlayamayacaklarını sorduk. 'İstemiyoruz, katkı da sağlayamayız' dediler. Bu festival onları ilgilendirmiyorsa kimleri ilgilendiriyor?" dedi.

"Onlar 1 adım gelsin, ben 10 adım gelirim" diyen Çuhadar, şöyle devam etti:
"Maalesef hep kaçıyorlar. Gazetecileri de bu konuya sahip çıkmaya çağırıyorum. Madem başlattınız, devam ettirilmesini sağlamak için kamuoyu oluşturmak da görevinizdir. Küçücük ilçelerde dev binalarda hizmet veren oda ve borsaları kıskanıyorum. Demek ki bizim daha kat etmemiz gereken çok yol var. Maalesef basit bir festivali bile gerçekleştiremiyoruz.”

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 12:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?