17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Yerfıstığı hasadı başladı

DÜZİÇİ'DE YERFISTIĞI HASADI BAŞLADI

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde birinci ve ikinci ürün olarak yaklaşık 20-30 bin dönüme ekimi yapılan yerfıstığının hasadına başlandı.

Birinci ürün olarak yaklaşık 15 bin dönüme, buğday hasadının ardından da 15-20 bin dönüme ekimi yapılan yerfıstığının ilçe genelinde ilk önce Alibozlu Köyü'nde hasat edildiğini belirten üreticiler, "Yerfıstığı, ekimi, çapası, gübresi ve suyu ile oldukça masraflı ama alıştığımız için vazgeçemiyoruz. Evlerimizde çayla birlikte sürekli çerez olarak yediğimiz bir ürün. Hasat için tarlaya çadır kuruyoruz. Bazen bir ay boyunca tarlada çadırda kalıp rezil olsak da yerfıstığında iyi ürün elde ediyoruz bu nedenle de ilk tercihimizdir" dedi.

Yerfıstığının kilosunun seyyarda 2 lira 50 kuruştan satıldığını belirten üreticiler, "Biz iki liradan verirsek sevineceğiz. Dileğimiz yerfıstığı ithalatı olmazsa ürün para eder" diye konuştular.

Yerfıstığı hasadını tarlada yapmak istemeyen üreticiler, tarladan söktükleri ürünü eve getirerek evin avlusunda dalında ayırarak önce yıkıyor ardından da kurutarak satışa hazırlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 13:54:05
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 14:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?