19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Yöresel yemekler yarıştı

Osmaniye'de düzenlenen yöresel yemek yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Yarışmanın tek erkek yarışmacısı dereceye giremeyince üzüldü.

Fıstık Festivali kapsamında Osmaniye Tanıtım Derneği tarafından belediyenin katkılarıyla düzenlenen yemek yarışması "Etli Yemekler, Zeytinyağlılar, Hamur işleri, Çorbalar ve Tatlılar" olmak üzere 5 kategoride yapıldı. Yarışmanın jüri üyeleri yiyecekleri değerlendirmede zorlanırken, yarışmaya bir erkek yarışmacının da katılması dikkat çekti.

Jürinin değerlendirmesi sonunda "Etli Yemekler" kategorisinde Hatice Özdemir adlı yarışmacı, "Zeytinyağlılar" kategorisinde Hacer Kuşçu, "Çorbalar" kategorisinde
Hatice Ezici, "Hamur İşleri" kategorisinde Hatice Bahçeci ve "Tatlılar" kategorisinde de Emine Altunbaşoğlu birinci oldu.

Yarışmada birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere de çeyrek Cumhuriyet Altını ile yine birincilere 20 kg., ikincilere 10 kg., üçüncülere de 5 kg. yer fıstığı verildi. Ayrıca; yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi ve plaket verildi.
Bu arada yarışmaya katılan emekli gazi Mehmet Akan Aysu, bıldırcınlı sac böreği ve bıldırcınlı tas kebabı yemekleri ile dereceye giremeyince üzüldü.

Aysu, jürinin yemekten anlamadığını iddia etti. Aysu, yarışmanın finaline katılan Vali Zübeyir Kemelek ve eşine de yaptığı yemeklerin tarifini verdi. Yarışmayı düzenleyen Osmaniye Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Bahçeci, yarışmanın Osmaniye mahalli yemek kültürünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması ve Sağlıklı Beslenme Konulu Mahalli Yemek Kültürümüz adıyla bir kitapçık hazırlanmasını sağlamak ve sosyal aktivitelerle Osmaniyelilik bilincinin vurgulanması ve halkla buluşmak amacıyla yapıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 10:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?