19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Ziraai ilaç bayileri toplantıda buluştu

OSMANİYE'DE ZİRAİ MÜCADELE İLAÇ BAYİLERİ TOPLANTISI

Osmaniye'de faaliyet gösteren Bitki Koruma Ürünleri Bayileri'nin katılımlarıyla, 2009 yılı bayi faaliyetlerinin değerlendirildiği bir toplantı yapıldı.

Tarım İl Müdürü Ali Çeribaş, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, "Ülke insanımızın sağlıklı ve güvenilir gıdalarla beslenmesinin temelinde, yetiştirme döneminde bitkisel ürünlere uygulanan kimyasal ilaçların doğru zamanda, doğru dozlarda ve son ilaçlama ile hasat arasında bırakılacak süreye uyulması ile mümkün olabilir. Aksi taktirde bitkisel ürünlerde ilaç kalıntısı problemi ortaya çıkacaktır" dedi.

İlaç kalıntısı olan ürünlerin tüketildiğinde; başta kanser olmak üzere bir çok hastalıkların görülebileceğini belirten Çeribaş, "Bu konuda bayilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bayilerimiz, ilaç almaya gelen çiftçilerimizden mutlaka tarım müdürlüklerince yazılan reçeteleri istemeleri, reçetesiz ilaç satmamaları gerekir. Ayrıca çiftçilerimiz de ilaç etiket bilgilerini okuyarak gerekli koruyucu önlemlerine riayet ederek ilaçlama yapmaları gerekir" şeklinde konuştu.

Toplantı, Bitki Koruma Şube Müdürü A.Bülent Arı'nın 'Ülkemizde ve İlimizde Bitki Koruma Bayi Faaliyetleri' konulu sunumu ve şube müdürlüğünde görevli teknik personellerin dönemsel hastalık ve zararlılarla mücadele konularında yaptığı sunumlarla sona erdi.

Toplantıya Osmaniye il merkezinde bulunan serbest Bitki Koruma Ürünleri Bayileri, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Çukobirlik bünyesinde bayilik yetkisi alan mühendisler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 14:42:04
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?