20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Zorkun yaylası asfaltlanıyor

ZORKUN YAYLASI'NDA 'ASFALT' ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Türkiye'nin en büyük yaylalarından biri olarak gösterilen Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'nda, belediye ekiplerince asfaltlama çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Osmaniye Belediyesi Fen İşleri Daire Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte yayladaki ulaşımın rahatlatılması, vatandaşların yazın tozdan, kışın da çamurdan etkilenmemelerinin amaçlandığı kaydedildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kadir Kara, göreve geldikleri günden bu yana Zorkun ile ilgili tüm yetkileri belediye çatısı altında toplayıp, bölgeye daha fazla hizmet verebilmenin çabası içinde olduklarını anlattı. Kara, yaylanın en önemli sorunu olan 'su sıkıntısı'nı çözdüklerini hatırlatarak, bunun yanında bölgedeki mevcut su şebekesinin yenilendiğini, söz konusu çalışmalar kapsamında bozulan ve tahrip edilen yolların da asfaltlandığını dile getirdi.

Öte yandan, Osmaniye Belediye Meclis Üyesi Fikret Has'ın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla birlikte Çocuk Şenliği Tepesi'ne giden 2 kilometrelik yolun tamamı sıcak asfaltla kaplandığı belirtilirken, aynı çalışmalara bağlı olarak 5 kilometrelik yolun da tesviye çalışmaları yapıldığı kaydedildi. Yaylada yaşayan vatandaşlarsa, Osmaniye Belediyesi'nce hayata geçirilen çalışmaları doğru ve yerinde atılmış adımlar olarak yorumlarken, Zorkun Yaylası'nın her geçen gün daha da güzelleştiği, yeni ve modern bir görünüme kavuştuğu yorumunda bulundu.

ZORKUN YAYLASI'NDA 'ASFALT' ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 13:00:02
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 13:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?