17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Zorkun'da artık sağlıklı su içilecek

ZORKUN YAYLASI'NDA ARTIK SAĞLIKLI SU İÇİLECEK

Osmaniye'nin en büyük ve gözde yaylası olan Zorkun Yaylası'nın içme suyu sorunu artık kökünden çözülüyor. Yayla'nın içerisindeki tüm içme suyu şebekesi sıfırdan yenileniyor.

Belediye Başkanı Kadir Kara, Zorkun Yaylası'nda içme suyu şebekesi çalışmalarını yerinde anlatmak için basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarına yayladaki çalışma yapılan yerleri gezdiren Başkan Kara; "Bilindiği gibi Zorkun Yaylası yaz sezonunda 50 binin üzerinde insanımızı barındırıyor. Burası aynı zamanda belediyemizin mücavir alanı içinde yer alıyor. Yaylamızın bugüne kadar en önemli sorunu içme suyu sorunu olmuştur. Böylesine güzel bir yaylada insanlarımız yanlarında getirdikleri hazır suları içiyorlardı. Çünkü yayla suyumuzun şebeke hatları sağlıklı olmadığı için insanlarımız su içtiği zaman özellikle Amip hastalığına yakalanıyordu. Biz bu sorunu kökünden çözmek için şebeke hattını tamamen değiştirme kararı aldık. Ayrıca yaylamızın suyu da yaylamızın dışından ve yüksek kesimlerden getirilecek. Diğer yandan mevcut asbest borular değiştirilip, yerine pvc borular konacak. Böylece yaylaya gelen insanlarımız artık gönül rahatlığı ile temiz içme suyu içebilecek" dedi.

Başkan Kadir Kara daha sonra şebeke değişimi yapılacak güzergah ile ilgili bilgi vererek, şunları söyledi: "Yaylamızın tüm şebekesinin değişimi için 30 bin metre civarında çalışma yapılacak. Biz bunu 2 etaba böldük. Birinci etap da 8 bin 416 metre uzunluğunda şebeke yer alıyor. Bu bölümün büyük kısmını tamamladık. Vatandaşlarımızın yayla sezonunda rahatsız olmaması için en kısa zamanda asfaltını da yapıp bu birinci etabı tamamlayacağız. İkinci etabını ise seneye yapacağız. Çalışmalarımızda su şebeke hattını vatandaşımızın evinin önüne kadar getiriyoruz. Vatandaşımız sadece buradan evine su hattı çekecek. Bundan da hiçbir ücret talep etmiyoruz." Kadir Kara, Zorkun Yaylası'nda su sıkıntısı çekilmemesi için ilave su kaynakları araştırmasının da sürdüğünü söyledi.

Bu arada, projenin hazırlanmasının ardından keşif ve maliyet hesabı da yaptıklarını ifade eden Kara, "Projeyi İller Bankası'na sunduğumuzda 2009 yılı hesaplarına göre 2 milyon TL. maliyet çıktı. Ancak biz projeyi belediyenin kendi imkanları ile hayata geçireceğiz. Birinci etap ve ikinci etap maliyeti bugünkü hesaba göre bize 800 bin TL. tutuyor. Yani bize yüzde 60 daha ucuza malolacak. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim hedefimiz Zorkun Yaylası'nı yaşanabilir bir gözde merkez haline getirmektir" şeklinde konuştu. Başkan Kara ayrıca şebeke güzergahı üzerindeki bazı noktalara yangın müdahalelerinde kullanmak için yangın suyu vanaları takıldığını bildirdi.

ZORKUN YAYLASI'NDA ARTIK SAĞLIKLI SU İÇİLECEK
ZORKUN YAYLASI'NDA ARTIK SAĞLIKLI SU İÇİLECEK
ZORKUN YAYLASI'NDA ARTIK SAĞLIKLI SU İÇİLECEK
ZORKUN YAYLASI'NDA ARTIK SAĞLIKLI SU İÇİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 17:45:04
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 18:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?