19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Zorkun'da şenlik var!

ZORKUN YAYLASI ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

Osmaniye'de, 23. Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği başladı.

Zorkun Yaylası Şenlik Tepe mevkisinde gerçekleştirilen şenliğin açılışında Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi.

Etkinlikte konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, belediyenin mücavir alana giren Zorkun Yaylası’ndaki sıkıntıların bir bir giderildiğini, 2. etap halinde tamamlanan su şebeke projesi ile Zorkun Yaylası’nda içme suyu sorununun çözüldüğünü bildirdi. Başkan Kara, yaz aylarını Zorkun Yaylası’nda geçiren vatandaşların rahat bir sezon geçirmeleri için belediye olarak her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Kara, Zorkun Yaylası Çocuk Şenliklerinin yirmi üç yıldır devam eden geleneksel bir kültür buluşması olduğunu vurgulayarak şenliği ilk defa hayata geçiren ve bugüne kadar bu konuda emek sarf eden herkese teşekkür etti.

Kara, konuşmasında daha sonra şunları kaydetti:

“ Zorkun Yaylası Çocuk Şenliğimiz, Türk yaylacılık geleneğinin yaşatıldığı ve gelecek nesillere aktarıldığı en önemli kültürel faaliyetimizdir. Burada çocuklarımız için sportif müsabakalar ve yöresel yarışmalar yaparak onları ödüllendiriyoruz.Şenliğimize katılan her çocuğumuza hediyeler veriyoruz.Burası Osmaniyelilerin birlik ve beraberliğini sergilediği bir atmosferdir.İnşallah final günlerimiz olan 22-23 ve 24 Temmuz tarihlerinde Osmaniye Merkez, Düziçi, Kadirli , Toprakkale, Bahçe, Sumbas, Erzin, Dörtyol, Islahiye ve Ceyhan’dan tüm insanlarımızı bu şenliğe davet ediyoruz.”

Başkan Kara, şenliğin 24 Temmuzda 12.30’da yapılacak Rafet El Roman konseri ile sona ereceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yarışma ve spor müsabakalarının başlangıcı olan Samet Aybaba Futbol Turnuvası’nın başlama vuruşunu Belediye Başkanı Kadir Kara yaptı. Turnuva kapsamında Belediye Yaz Spor Okulları ile A Takımı arasında oynanan açılış maçını Belediye Yaz Spor Okulları takımı 6-2 kazandı.

Etkinliğe, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Av. Selçuk Acar, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş ve Kadın Kolları Başkanı Sehavet Arslankurt ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ZORKUN YAYLASI ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI
ZORKUN YAYLASI ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI
ZORKUN YAYLASI ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 10:07:01
Güncelleme :27 Temmuz 2011 Çarşamba 15:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?