17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Zorla senet imzalattılar

Osmaniye'de cep telefonunu gasp ettikleri kişiye zorla senet imzalattırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan Halil İbrahim A.'nın cep telefonunu gasp eden kişilerin kendisine zorla senet imzalattırdıklarını bildirmesi üzerine hareket geçen Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada, gasp edilen telefonun bir cep telefonu dükkanına M.Y. (19) tarafından satıldığını tespit etti.

Gözaltına alınan M.Y.'nin ifadesi doğrultusunda H.Y. (29), Z.K. (27), İ.A. (27) ve M.A. (24) adlı kişiler de yakalandı. İ.A.'nın evinde yapılan aramada, Halil İbrahim A. tarafından imzalanmış iki adet boş senet ele geçirildi.

Yapılan incelemede, olayı H.Y. ile M.Y.'nin gerçekleştirdiği ve İ.A.'nın da azmettirici olduğu tespit edildi. Halil İbrahim A. ile olayın azmettiricisi olan İ.A.'nın akraba oldukları, maddi durumundan usulsüz şekilde yararlanmak istediği ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan H.Y., M.Y. ve İ.A., "gasp ve zorla senet imzalatma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 10:28:57
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 10:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?