17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Zorlu Enerji'den "hatıra ormanı"

ZORLU ENERJİ'DEN OSMANİYE'YE

Zorlu Enerji Grubu, çevreye ve sosyal yaşama duyarlı uygulamalarıyla pek çok ödül alan Osmaniye Gökçedağ Rüzgar Santrali ile yöre halkının sosyal ve fiziki hayatına değer katmaya devam ediyor. Grup, Mart ayında santral alanında 25 bin fidanlık bir ağaçlandırma çalışması başlattı. Bu çalışmaların bir simgesi olarak da Bahçe ilçesi Taşoluk mevkiinde "Zorlu Enerji Grubu Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

"Zorlu Enerji Grubu Hatıra Ormanı"na fidan dikme törenine katılan Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, Zorlu Enerji Grubu'nun yatırımlarında sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynaklarını verimli kullanmaya öncelik verdiğini ifade ederek, "Ağaçlandırma projesiyle, santral yolunun yer yer yarattığı bozulmaları onarmak, türbinlerin yakın çevresinde oluşan inşaat sahalarını yeşillendirmek, arazinin eğimli yüzeylerinde toprağı korumak ve ekonomik değeri olan ağaç türleriyle bölgedeki köylere gelir getirici bir kaynak oluşturmak amaçlandı. Yatırımlarında sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynaklarını verimli kullanmaya öncelik veren Zorlu Enerji Grubu, Gökçedağ Rüzgar Santrali'nin bulunduğu alanda, Mart ayı içinde 17 hektar alanda 25 bin fidan dikimi gerçekleştirdi. Ağaçlandırma projesiyle, santral yolunun yer yer yarattığı bozulmaları onarmak, türbinlerin yakın çevresinde oluşan inşaat sahalarını yeşillendirmek, arazinin eğimli yüzeylerinde toprağı korumak ve ekonomik değeri olan ağaç türleriyle bölgedeki köylere gelir getirici bir kaynak oluşturmak amaçlandı. Yürütülen bu çalışmaların bir simgesi olarak Bahçe İlçesi Arıklı Köyü Taşoluk mevkiinde de 40 dekarlık bir alana yayılan 3 bin ağaçlık Zorlu Enerji Grubu Hatıra Ormanı oluşturuldu. Grup olarak çevreyle dost, yerli kaynakların kullanımına öncelik veren ve sürdürülebilir ekonomik değerler yaratan kalıcı projelere imza atmaya devam edeceğiz" dedi.

Murat Sungur Bursa konuşmasında, Gökçedağ RES ile ilgili son bilgileri de aktardı. 135 MW kurulu güce sahip Gökçedağ RES'in ilk 38 türbini ile üretilen 95 MW gücündeki elektriği, ulusal şebekeye aktarmaya başladıklarını belirten Bursa, "Toplam 54 türbinden oluşan Gökçedağ RES'in tamamını, 2010 yılının ilk yarısında üretime geçireceğiz" şeklinde konuştu. Bursa, 21.yüzyılda, gelişen teknoloji ve hızlı nüfus artışı ile enerjinin temel kaynakları olan toprak, hava ve suyun ciddi tehdit altında olduğuna dikkat çekerek kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir kullanımında hem kurumlara hem de bireylere önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Törene katılan Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Vali Yardımcısı ve Hasanbeyli Kaymakam vekili Hüseyin Doğan ile bahçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları yaptıkları konuşmalarda Zorlu Grubu'na yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Törene Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Dolgun, Osmaniye Mithatpaşa İlköğretim Okulu TEMA ekibi ile öğrenciler de katıldı.

ZORLU ENERJİ'DEN OSMANİYE'YE
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 17:18:02
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 10:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?