8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

250 tonluk kaya

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'ne bağlı Kayayolu Köyü'nde bugün sabah saatlerinde yerleşim alanı yakınındaki dağdan kopup gelen dev kaya paniğe sebep oldu. Kayanın evleri sıyırarak geçtiği olayda şans eseri can ve mal kaybı olmadı ve büyük bir faciadan dönüldü.

Kayayolu köylüleri, bugün saat 05.00 sıralarında deprem zannederek telaşla uyanıp, dışarı çıktıklarında korkunç bir manzarayla karşılaştı. Sarsıntı ve çıkan gürültüyle kendilerini evlerinden dışarı atan köylüler, yüzde 70 eğimi bulunan dağdan kopan yaklaşık 250 ton ağırlığında kayayla karşılaştı. Eleşkirt'e 12 kilometre uzaklıkta bulunan 52 hane, 210 nüfusun yaşadığı köyde 6 evi sıyırarak geçen ve dere yatağında duran kayanın ön tarafında da 80 kişinin barındığı 20 evin bulunması köylüleri korkuttu.

Kayanın evlere çarpmadan ve önünde engel bulunmadan durmasına şaşıran köylüler, kaya düşmesi sonucu meydana gelen olaydan ucuz şekilde kurtulmanın sevincini yaşarken, yetkililerden köyün biran önce bir başka yere taşınmasını istedi.

Kaya düşmesi olayının yetkililere haber verilmesinin ardından, köye Özel İdare Müdürü Celal Erdoğan ile teknik heyet gelerek inceleme yaptı. Köy Hizmetleri Şefi Alican Kahraman, 6 metre yüksekliğinde ve 25 metre çapındaki kayanın yaklaşık 250 ton ağırlığında olduğunu tahmin ettiklerini, getirilecek ekskavator ile parçalanarak, köyün altındaki yolun yapımında kullanılacağını ifade etti.

Öte yandan 1982 yılında Bayındırlık Müdürlüğü'nce oturulamaz raporu verilen köyün kuzeyinin kaya, güneyinin ise heyelan tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu, 2002 yılında köyün taşınması için yapılan ihalenin ise usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 19:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?