4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hamur'da 4 gündür su yok!

Ağrı'nın Hamur ilçesinde isale hatlarının sağanak yağışlardan dolayı tahrip olması ve borulara dere suyu karışması sebebiyle ilçe merkezine 4 gündür içme suyu verilemediği öğrenildi. 

Ağrı ve ilçelerinde son bir haftadır etkisini sürdüren sağanak yağışlar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yağışlar sebebiyle birçok köy ve mezrada sel felaketleri meydana gelirken, Hamur'da ise isale hattı suyu büyük zarar gördü. 

İlçeye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Gözlüce köyündeki şebekede kırılmalar meydana geldiğini belirten Hamur Belediye Başkanı İsmet Aslan, şebeke suyuna dere suyunun karıştığını, bu nedenle ilçe merkezine su akışını kestiklerini söyledi. 

Borularda çamurdan dolayı tıkanmalar meydana geldiğini ifade eden Aslan, "Belediyenin tüm personeli ve mevcut araç gereçlerle ilçeye su sağlayan şebekenin arızalarını gidermeye çalışıyoruz. Ancak şiddetli akan sular dere yataklarında kırılan boruların onarılmasına imkan vermemektedir. Yine çamur ve kumlarla tıkanan boruların temizlenmesi oldukça zor şartlarda devam ettiği için ilçeye su vermekte gecikiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 14:05:45
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 14:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?