4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mendil satarak ailesine bakıyor

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde yaşayan ve okul sonrası kağıt mendil satarak aile bütçesine katkıda bulanmaya çalışan ilköğretim öğrencisi "Ben okumayı çok seviyorum. Fakat babam işsiz olduğu için vaktimin çoğunu mendil satarak geçiriyorum. Lütfen babama iş bulun ki ben de rahatça okuyabileyim" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

İlçe merkezinde bulunan Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda okuyan 4. sınıf öğrencisi küçük Ümit, yaşıtlarının aksine gününün büyük bir kısmını çalışarak geçiriyor.

Ailesinin bütün yükünü şimdiden sırtlayan 12 yaşındaki Ümit, babasının işsiz olduğunu ve ağabeyinin de İstanbul'da işçi olarak çalıştığını söylüyor. Sattığı kağıt mendillerle hem okul masraflarını çıkaran hem de aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan Ümit "Günde 5-10 mendil satarak aileme az da olsa yardım etmeye çalışıyorum. Ben de diğer çocuklar gibi okul çıkışı parklarda caddelerde doyasıya oynamak istiyorum. Rahatça okula gitmek ve okul çıkışında ne yapacağımı düşünmeden derslerimi dinlemek istiyorum. Fakat babam işsiz olduğundan maddi durumumuz iyi değil. Lütfen babama bir iş bulun da ben de hayal ettiğim gibi yaşayayıp eğitimimi sürdüreyim" diyerek yetkililerden yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?