7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Hasta kurtarma operasyonu

Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde 112 Acil Servis ekibi, Karakazan Köyü'nde rahatsızlanan 1 kadın ve 6 çocuğu zorlu bir yolculuktan sonra Ağrı Devlet Hastanesi'ne ulaştırmayı başardı.

Öğlen saatlerinde gelen ihbar üzerine kar üstü aracıyla Karakazan Köyü'ne hareket eden 112 Acil Servis çalışanları, köye ulaşmak için büyük çaba sarf etti. Köye yakın bir bölgede aracın kara saplanmasıyla zor anlar yaşayan ekibin imdadına, aracın ışığını gören çocuklar ve köylüler yetişti. Küreklerle sürdürülen yoğun uğraşlar sonucu araç kurtarılabildi.

Büyük çığ tehlikelerinin atlatıldığı zorlu yolculuk sonunda köye ulaşmayı başaran 112 Acil Servis çalışanları, oldukça halsiz ve bitkin olan hastalara ilk müdahaleyi yaptı. Kuş gribi şüphesi üzerine 1 kadın ve 6 çocuk, kar üstü aracına bindirilerek, Yukarı Gözlüce Köyü'nde bekleyen ambulansa taşındı ve Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaklaşık bir haftadır köylerinde birçok çocuğun hastalandığını ve 2 gün önce 1 yaşındaki Ö.Ş. adlı çocuklarını kaybettiklerini belirten Karakazan Köyü Muhtarı Maşallah Şahbal, kuş gribi hastalığından şüphelendikleri için 112 Acil Servis hattını aradıklarını söyledi. Haftalardır yollarının kapalı olduğunu kaydeden Şahbal, "Koca Ağrı ilinde 1 tane kar üstü aracı var. Bu araç hangi birine yetişecek. Çocuklarımızın hepsi perişan bir halde. Umarım kötü bir şey olmaz" dedi.

Hastaları Karakazan Köyü'nden alarak ambulansa taşıyan kar üstü aracı ekibi, bu defa Hamur'a bağlı Musabey Köyü'ne giderek burada bulunan kanamalı bir hastayı kurtarmaya çalıştı. Ekip, sabah saatlerinde Ağrı'ya geri döndü.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 15:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?