7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Zehirlenme şüphesi

Doğubeyazıt'ta bir grup öğrenci içtikleri kaynak suyundan sonra aşırı halsizlik, kusma, baş ağrısı ve yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezine bağlı Göller Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim gören 65 öğrenciden 45'i, rahatsızlanmaları üzerine yakınları tarafından Doğubeyazıt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. İçtikleri kaynak suyundan sonra, aşırı halsizlik, kusma, baş ağrısı ve yüksek ateş şikayeti bulunan öğrenciler, yapılan ilk müdahalelerinin ardından müşahede altına alındı. Hastane yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapamayacaklarını, tahlil sonuçlarının çıkması ile birlikte kesin bilgi vereceklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Göller Köyü Muhtarı İsmet Sarıboğa, öğrencilerin köyde akan kaynak sudan su içmeleri üzerine rahatsızlandıkları, 3 kilometre çamurda yürüterek traktör ve kamyonlara hastaneye getirdiklerini söyledi. Köyde akan kaynak suyundan bir pet şişe doldurularak tahlil için getirdiklerini ifade eden Sarıboğa, öğrencilerin neden zehirlendiklerini tam olarak bilmediklerini söyledi. Göller Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Ali Yıldız ise, dünden itibaren öğrencilerden aşırı halsizlik, kusma, baş ağrısı ve yüksek ateş şikayeti olduğunu belirtti.

Şikayetin tüm öğrencilerde tespit edilmesi üzerine vatandaşlarla birlikte öğrencileri hastaneye getirdiklerini ifade eden Ali Yıldız, "Köyümüzde içilen su, kaynak suyu olduğundan dolayı pis akıyor. Bu öğrencilerimiz içtikleri sudan zehirlendiklerini tahmin ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 22:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?