1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Bölgesel kalkınma toplantısı

Bingöl'de Bölgesel Kalkınma Programı'nın tanıtılması amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Yerel Kalkınma Girişimleri Teknik Koordinatörü Doğan Tarakçı, Tarım Bileşeni Birim Koordinatörü Handan Ataol Ölmez, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve çok sayıda küçük ve orta ölçekli esnaf katıldı.

Toplantıda, Avrupa Birliği (AB) destekli Bölgesel Kalkınma Programı çerçevesinde gerçekleştirilen hibe yardımları, küçük ve orta ölçekli altyapı hibe programları, yerel kalkınma girişimleri hibe programları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Tarım Bileşeni Birim Koordinatörü Handan Ataol Ölmez, sinevizyon gösterimi eşliğinde AB destekli Bölgesel Kalkınma Programı çerçevesinde hibe yardımlarının devam ettiğini ve bilgilendirme toplantısı yaptıkları programın 2007 yılına kadar devam edip bütçesinin 39.47 milyon Euro olduğunu söyledi.

Bölgesel Kalkınma Programı'nın AB tarafından belirlenen Ağrı, Ardahan, Bingöl Elazığ, Iğdır, Karaman, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Sivas, Tunceli ve Yozgat olmak üzere 13 ili kapsayacak. Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde bu faaliyeti koordine etmek üzere Malatya Valiliği bünyesinde kurulan Doğu İlleri Kalkınma Birliği (DOKAB) birimleriyle programın yürütüldüğü belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 14:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?