3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

4 işçi eylem yapıyor

Bingöl Tekel Başmüdürlüğü'nde çalışan 4 işçi, hükümetin Tekel Sigara Pazarlama ve Dağıtım bünyesindeki 42 başmüdürlüğün kapatılması kararını protesto etmek için işyerinden ayrılmama eylemi başlattı.

Kültür Mahallesi Oğuzhan Caddesi üzerinde bulunan Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğü binasında eylem yapan işçilere, Eğitim-Sen, Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) adı altındaki Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşenleri de destek verdi.

Müdürlük bünyesinde çalışan Ahmet Buhan, Mehmet Tamir, Hikmet Eken ve Gülizar Şen adına bir açıklama yapan Buhan, "Kararı protesto için arkadaşlarımızla birlikte işyerini terk etmeyerek bu gece burada kalacağız. Tekel'in, sigara, yaprak tütün ve pazarlama bölümü olan başmüdürlüklerinin yıpratılması ve küçültülmesi için hükümet tarafından oyunlar oynanıyor. Amaç Tekel çalışanlarını ve milyonlarca tütün üreticimizi yok etmek ve uluslararası sigara kartellerinin Türk tütün ve sigara piyasasını ele geçirmesini sağlamaktır. Ancak biz işçiler tüm gücümüzle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bunu yapan iktidardan sandıkta hesap soracağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?