21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kar motoruyla kurtarma operasyonu

Bingöl'de kardan dolayı yolu kapalı olan bir köyde hastalanan yaşlı bir vatandaş, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi tarafından eksi 20 derece soğuğa rağmen 4 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Yukarı Çavuşlar köyünde yaklaşık 1 ay önce kalp ameliyatı geçiren 65 yaşındaki Abdurrahman Kera isimli yaşlı bir vatandaşın rahatsızlandığı ihbarı alan AKUT ekibi hemen hazırlıklarına başladı. "Hasta kalp krizi geçirebilir' ihtimali üzerine 112 Acil servise haber veren ekip, şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan köye gitmek için harekete geçti. Derneğe ait araçla yola çıkan Ahmet Ateş başkanlığındaki 7 kişilik ekip araçla ancak köy yoluna kadar gidebildi. Geri kalan yaklaşık 10 kilometrelik kısmı da eksi 20 dereceye varan soğuğa rağmen kar motoru ile katl eden ekip, sonunda köye ulaştı. Köye ulaşan ekip zaman kaybetmeden hastayı kar motoruna bindirerek dönüşe geçti. Dönüş yolunda büyük sıkıntılar yaşayan ekip, uzun uğraşlar sonrasında hastayı asfalta bekleyen ambulansa ulaştırdı. İlk müdahalesi ambulans yapılan hasta daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. "Ciğerlerinde su toplanması' şüphesi ile tedavi altına alınan hastanın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kendi hayatlarını tehlikeye atarak hastalarını kurtaran ekibe minnettar olduğunu belirten hastanın yakını Mahmut Kera isimli köylü, "Çok zor koşullarda köye ulaşarak hastamızı kurtaran tüm ekipten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Bu yıl kar dolayısı ile yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 8. hastayı getirdiklerini belirten AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş ise, hiçbir menfaat beklemeden yaptıkları çalışmanın insanlık görevi olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 10:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?